Ha szeretnék biztosítót váltani és nem jeleztem írásban 30 nappal ezelőtt a szándékomat, akkor az autó ideiglenes kivonásával le tudom zárni az előző biztosítást és kötni egy újat, ha visszahelyeztetem? Mi a minimum idő amire ki tudom vonatni?
nem tudsz így biztosítót váltani
A biztosítást 1 évre kötjük, ha ideiglenesen kivonatod akkor nem kell arra az időre biztosítást fizetned, de tárgyév letelte előtt akkor sem mehetsz másik biztosítohoz.
Egyébként az ideiglenes kivonatás max 6 hónapra kérhető, pénzbe kerül, és ha lejárat előtt újra forgalomba akarod helyezni az is pénzbe kerül.
És természetesen amíg ideiglenesen ki van vonva a forgalomból nem közlekedhetzs az autóval és közterületen sem tárolhatod hivataloan.
Vagyis ha lecsúsztál a biztosítóváltásról akkor várnod kell 1 évet.
Figyelni kell legközelebb, és nem kiskapukat keresni!
Látszólag nem te tetted fel az alábbi kérdést, de akár te is lehettél volna, hiszen pont ugyanaz a történet. Van benne megoldási javaslat is.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__biztositas-papirmu..
Legkésőbb 30 nappal évforduló előtt lehet felmondani a biztosítást, és legkorábban 60 nappal előtte érdemes, mert akkor már látod a rád vonatkozó tarifákat.
Meg kell jegyezni, mikor van az évfordulód, és eszerint cselekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!