Mi lesz, ha egyik fél sem ismeri el a felelősséget egy balesetben, és nem volt kihívva rendőr?
Én egyenesen haladtam, egy autó pont kikanyarodott volna mellékútról, megállt, de pont összeütköztünk, nekem a kocsi oldala, neki az eleje. Azt mondja, hogy nem látott ki, ezért kellett nagyon előre jönnie a kanyarodásnál, emiatt nem ismeri el a felelősséget.
Majd keres a biztosító, de most aggódom, hogy ebből mi lesz. Mire számíthatok, volt valakinek hasonló?
Ha a betétlapon nem ismere el a felelősségét, akkor nem fog fizetni a biztosító. Ha elismerte a hibát, később szóban jelezte, hogy mégse, de a biztosító megkeresésésre nem ellenkezik, tehát másodjára is fordulatot vesz az ember, magyarul végül a betétlapon lévő dolgokat rendben találja, akkor fizethet.
Ha a betétlapon senki se ismerte el a felelősségét, akkor kb érvénytelen az egész.
Nekem mindegy, nem vitatkozok, úgysem fogok becsatolni semmit, hogy bizonyítsam, csak leírtam a tapasztalatot.
De mint mondtam, hogy a biztosító és a másik fél között mi zajlott, nem tudom,csak azt, hogy a betétlapon nem ismerte el, de mégis kapok kártérítést.
Nyilván később a biztosítónak elismerte...
A valóságban a betétlap sem érdekli a biztosítót, hanem kér egy nyilatkozatot az ügyféltől, hogy elismeri a felelősséget. Csak ezután fizetnek. Pont ezért én betetlapot sem fogadok el, mindig rendőrt hívok, mert betétlap ide vagy oda az visszavonható.... És akkor se helyszínelés se semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!