Mi lesz, ha egyik fél sem ismeri el a felelősséget egy balesetben, és nem volt kihívva rendőr?
Én egyenesen haladtam, egy autó pont kikanyarodott volna mellékútról, megállt, de pont összeütköztünk, nekem a kocsi oldala, neki az eleje. Azt mondja, hogy nem látott ki, ezért kellett nagyon előre jönnie a kanyarodásnál, emiatt nem ismeri el a felelősséget.
Majd keres a biztosító, de most aggódom, hogy ebből mi lesz. Mire számíthatok, volt valakinek hasonló?
Ez hogy jön ide????
Magyarban történt a dolog.
Kamerafelvétellel bizonyítható lett volna a dolog.
Most költhet százezreket az autójára a kérdező, miközben 20e ft egy full hd-s, kristálytiszta képű fedélzeti kamera.
2-es! Akkor kérdezek valamit ha ennyire egyértelmű szerinted...
Adott Béla és Józsi.
Béla állítja, hogy az autója kint állt a hídon már percek óta majd jött Józsi az úton és elvitte Béla autojanak az elejét.
Józsi állítja, hogy haladt az úton majd egyszer csak Béla áll ki a kapuból a hídra de túl megy és elkapja Béla autojanak az elejét.
Kamerafelvétel nincs, tanú nincs.
A sérülés mindkét esetben ugyan az.
Kinek adsz igazat? 😅
Na a neveket csak elirtam 🤣🤣
Közben fél szemmel NFL-t nézek.
Tehát a második eset:
Józsi állítja, hogy haladt az úton majd egyszer csak Béla áll ki a kapuból a hídra de túl megy és elkapja Józsi autojanak az elejét.
Hát, az biztos, hogy rendőrt kellett volna hívni... És kamera sincs, de ez a jelen helyzeten nem változtat.
A biztosító nem segít ilyenkor eldönteni a kérdést, vagy meghatározni, hogy ki a hibás?
A biztosító? Dehogy segít. Ők pont abban érdekeltek, hogy ennyiben maradjon az ügy hiszen akkor nem kell fizetnie!
A biztosító 2 és csakis 2 esetben fizet:
1. A vétkes fel elismeri a felelősséget
2. A rendőrség határozatot hoz amiben kimondja az egyik fél kizárólagos felelősségét
Semmilyen más esetben nem fizet a biztosító KGFB kárára.
"1. A vétkes fel elismeri a felelősséget"
És még ez sem garancia semmire, mert a biztosító mondhatja, hogy szerintük a baleset nem történhetett úgy, ahogy előadták, és nem fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!