Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tudom a KGFB-t megszünt...

Hogyan tudom a KGFB-t megszüntetni? Jött díjbefizetés esedékességéről összeg, ki kell fizetni ha megszűntetem?

Figyelt kérdés
Totálkáros lett az autó, még nem sikerült kivonatni a forgalomból de idő kérdése, viszont a biztosítást ki akarom kapcsolni

aug. 20. 21:27
 1/8 A kérdező kommentje:
(egyébként k&h, biztositok oldalon kötöttem)
aug. 20. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem vonatod ki a forgalomból akár ideiglenesen addig nem szüntetheted meg a biztosítást sem.
aug. 20. 21:30
 3/8 A kérdező kommentje:
azt írja törlési kérelem rögzítve. csak sietnék mer 10. hóban van az évforduló és 30nappal előtte jelezni kell de nem birom még intézni...
aug. 20. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
A legbiztosabb, ha bemész és nyaggatod az ügyintézőket. Ezért vannak.
aug. 20. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
#3 Nem kell 30 nappal előtte jelezni, max. befizeted a teljes évet és lemondás után visszakapod a részarányos hátralévő összeget. Ideiglenesen vond ki addig is és akkor addig sem fizetsz rá semmit.
aug. 20. 23:32
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell 30 nappal előre jelezni, csak az évfordulós lemondást. Érdekmúlást (mint ebben az esetben) nem. Senki nem tervezi 30 nappal előre a totálkárt :)
aug. 21. 07:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Az évfordulós felmondás és az érdekmúlás miatti nem ugyanaz.

Ha a befizetés határideje előtt nem tudod kivonatni, akkor befizeted, majd amikor tudod, kivonatod, akkor az időarányos részét visszafizetik a KGFB-nek. Nem fogják lenyúlni azt a pénzt, ami olyan időszakra fedezne, amikor már nincs a neveden az autó...

aug. 21. 13:08
 8/8 anonim válasza:
35%
Hogy lehet valaki ennyire fogalmatlan, akinek autója van...?
aug. 21. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!