Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Neki mentem egy autónak,...

Neki mentem egy autónak, fizet a biztosító?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma este neki tolattam egy parkoló autónak, az övé és az én bal hátsó lámpám betört, illetve megkarcoltam. Természetesen nem hagytam el a helyszínt, viszont közösen megállapodtunk és rendőrt nem hívtunk. Elkértük egymás adatait, lefotóztuk az iratokat stb. Viszont velem még ilyen nem volt, és nem vagyok vele tisztában hogy ilyenkor mi a teendő. Fizet a biztosító? De ha igen a 100%ot? Hogy kell elintéznem?

Előre is köszönöm a válaszokat, ha lehet ne kritizáljanak, teljes mértékben elismerem, hogy én voltam a hibás!

aug. 15. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Igen, fizet.
aug. 15. 22:37
 2/6 anonim ***** válasza:
5%
Miért nem mentél el? Kit érdekel ez most beleverted magad egy biztosító díj emelésbe meg meg is szégyenültél. Nekem ezért van a X6-on gallytörő tiszta karc nem leszek egy parasztnak sem a csicskaja, hogy megálljak. Phuj
aug. 15. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ő kárát fizeti a te köteleződ.

Ha nem olyan nagy összeg, akkor jobban megéri, ha te rendezed és akkor nem emelkedik a biztosítási díjad.

A te károdat a cascód tériti (ha van), de ennél van önrész.

aug. 15. 23:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Fizeti a biztosítód az ő kárát, neked meg feljebb megy a díj 2 bónusz malusz fokozatnyit. Ha kis kárról van szó, akkor inkább jobban megéri zsebből fizetni, akkor nem változik a díjad.
aug. 16. 01:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem teljesen tiszta a dolog. Az iratok lefotózása kényelmes és gyors, de én (ok nélkül vagy sem) nem tartom jónak. De nem ez a lényeg.

A kárbejelentés hogyan történik? Applikácón vagy papíron? Hogyan lesz rajta mindkét fél aláírása? És biztos, hogy egyformán írjátok le az eseményt?

Jártam úgy, hogy kisebb koccanás után a biztosító több milliós összeget kért volna tőlem.

A te károdat a casco tudja részben téríteni, ha van. A köteleződ meg a másik kárát 100%-ban. A te besorolásod kettőt visszaesik, és az két évig marad is.

Majd fog értesíteni a biztosító, hogy mennyit fizet ki a másiknak, és aha akarod, megtérítheted. Amennyiben kifizeted, marad a bonus/malus szinted.

Számolj utána, mi éri meg jobban.

aug. 16. 10:30
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Tanították vonla, amikor a jogsit csináltad volna.

Ott kellett volna kitölteni a kárbejelentőt.

Innentől már az ő jóindulatán is múlik a dolog.

Keresd fel, hogy töltsétek ki utólag. Azzal kell menni a biztosítóhoz.

Nyilván a te KGFB-d fizeti az ő kárát, a következmények a tied. A te károdat saját zsebből kell rendezned, hacsak nincs Casco-d

aug. 16. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!