Neki mentem egy autónak, fizet a biztosító?
Sziasztok!
Ma este neki tolattam egy parkoló autónak, az övé és az én bal hátsó lámpám betört, illetve megkarcoltam. Természetesen nem hagytam el a helyszínt, viszont közösen megállapodtunk és rendőrt nem hívtunk. Elkértük egymás adatait, lefotóztuk az iratokat stb. Viszont velem még ilyen nem volt, és nem vagyok vele tisztában hogy ilyenkor mi a teendő. Fizet a biztosító? De ha igen a 100%ot? Hogy kell elintéznem?
Előre is köszönöm a válaszokat, ha lehet ne kritizáljanak, teljes mértékben elismerem, hogy én voltam a hibás!
Az ő kárát fizeti a te köteleződ.
Ha nem olyan nagy összeg, akkor jobban megéri, ha te rendezed és akkor nem emelkedik a biztosítási díjad.
A te károdat a cascód tériti (ha van), de ennél van önrész.
Nem teljesen tiszta a dolog. Az iratok lefotózása kényelmes és gyors, de én (ok nélkül vagy sem) nem tartom jónak. De nem ez a lényeg.
A kárbejelentés hogyan történik? Applikácón vagy papíron? Hogyan lesz rajta mindkét fél aláírása? És biztos, hogy egyformán írjátok le az eseményt?
Jártam úgy, hogy kisebb koccanás után a biztosító több milliós összeget kért volna tőlem.
A te károdat a casco tudja részben téríteni, ha van. A köteleződ meg a másik kárát 100%-ban. A te besorolásod kettőt visszaesik, és az két évig marad is.
Majd fog értesíteni a biztosító, hogy mennyit fizet ki a másiknak, és aha akarod, megtérítheted. Amennyiben kifizeted, marad a bonus/malus szinted.
Számolj utána, mi éri meg jobban.
Tanították vonla, amikor a jogsit csináltad volna.
Ott kellett volna kitölteni a kárbejelentőt.
Innentől már az ő jóindulatán is múlik a dolog.
Keresd fel, hogy töltsétek ki utólag. Azzal kell menni a biztosítóhoz.
Nyilván a te KGFB-d fizeti az ő kárát, a következmények a tied. A te károdat saját zsebből kell rendezned, hacsak nincs Casco-d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!