Fedezetlenségi díj? Ha én új tulaja vagyok 1 franciából behozott autónak, és kaptam a biztosítótól egy 1 400000-es bizonylatot, hogy 2013. -tól fedezetlen a biztosítás akkor azzal mi van?
Hzzáteszem érvényes műszakival vettem itthon az autót.
Lehetséges hogy 2013 óta úgy használták hogy nem fizettek rá semmit?
Akkor már rég ki kellett volna vonniuk a forgalomból nem?
Ezt ugye nekem nem kell kifizetnem?
Lehetséges az hogy a külföldi papírokat nem kapta meg a bank?
"Lehetséges hogy 2013 óta úgy használták hogy nem fizettek rá semmit?"
? -> !
De végülis mindegy, mert ha igazolni tudod, hogy nem a tiéd volt a gép, nem követelhetik rajtad.
Mivan?
Onnantól a te felelősséged, hogy az adásvételit aláírtad. Tehát a fedezetlenségi díjat arra az időszakra kell fizetned amikor az autó a neveden volt. Szóval simán lehet, hogy jogos az a csekk. Miért nem kötöttél KGFB-t?
Külföldi papírokat nem kell megkapnia semmilyen banknak. A biztosítónak kell megkapnia a megbízást a biztosítás megkötésére.
Az adásvételi aláírása napjától és a biztosítás megkötése közötti időszakot kell neked kifizetned, a többihez semmi közöd és ezt az adásvételivel bizonyítod. Ha te 2013-ban vetted és most kötöttél csak kötelezőt rá, akkor ráb4sztál.
Ha most vetted és most is kötötted meg akkor oda kell rakni a biztosító elé az adásvételit, aztán az előző tulajt majd megseggberakétázzák ahogy akarják.
Most vettem az autót 2018 április 5.-én, és 19.-én ki is fizettem a biztosításom. És utánna küldték a bizonylatot...
Akkor azt az 1,4 miliót nem verhetik rám :D
Mint írtam, nem az a lényeg, hogy mikor fizetted be a biztosítási díjat, hanem mikor kötötted meg.
Ha nem az adásvételi dátumának napján kötötted a KGFB-t akkor téged is terhel fedezetlenségi díj, de csak az adásvételi és a kötés közötti időszakra.
Biztosítóhoz be kell küldeni az alkuszi megbízást és az adásvételi másolatát és megmondják, hogyan tovább.
Jó helyről vetted az autót...
"Jó helyről vetted az autót..."
-> egyébként francia autót nem vennék, ez 1 toyota celica
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!