Jelenlegi autómat 2013. júliusában vettem. Akkor kötöttem kötelezőt, de idén júliusban biztosítót váltottam, akkor most decemberben a jelenlegi szerződés mehet tovább?
így van,,,te nem évfordulós, hanem vásárlási fordulós vagy a szabályok szerint.
tehát 2015 július akárhányadika.akkor légy résen.
"Rád a mostani "kampány" már nem vonatkozik."
Pedig igen, hiszen a most közzétett díjakat kötelesek 2015-ben egész évben alkalmazni a biztosítók!
Tehát aki pl. júliusban vált, az is ezekkel a díjakkal kell számoljon!
A nagy díjemeléseket se értem, nekem az ÉVES díjam le fog csökkenni 13000 forintról 9900 forintra! Plusz adó.
Tudom, vén vagyok...
:D
"Pedig igen, hiszen a most közzétett díjakat kötelesek 2015-ben egész évben alkalmazni a biztosítók!
Tehát aki pl. júliusban vált, az is ezekkel a díjakkal kell számoljon! "
Jövőre (azaz már idén is) változtathattak a biztosítók év közben a díjaikon. Persze csak bizonyos feltételekkel, de akár kedvezőtlen irányba (emelés) is. Szóval nem teljesne biztos, hogy minden biztosítónál ugyanezek a díjak lesznek érvényesek júliusban is.
# 5/5
Pedig nem. Hisz nem tudja nov30ig felmondani, és újrakötni. Én úgy gondoltam, hogy a felmondás-újrakötés részéből marad ki.
na akkor:
1, "30-60 nappal az évforduló előtt kell felmondani a régi (mostani) biztosítást" - legkésőbb 30 nappal évforduló előtt.
2, "1-30 nappal az évforduló előtt kell megkötni az újat." ha ez így lenne, akkor novemberben nem lehetne szerződést kötni 01.01 kockázatviselés kezdettel...
3, "biztosítónak mostmár megvan a joga év közben módosítani a díjakat, de idén pl nem volt változás." aha... annyi változást volt, hogy alig lehetett követni.
csak a példa kedvéért nézz meg egy Allianzos tarifahirdetést:
Harkonnen - szabad tarifahirdetés van év közben is.
Kérdezőnek összegezve: Ez most nem vonatkozik Rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!