Nekitolattam egy tilosban álló autónak, mennyi lehet a biztositasom?
Munkahelyi parkoloba veletlenul neko tolattam egy tilosban allo autonak. Egy kicsi horpadas lett a hatso íven.
Nem hajlando belemenni abba hogy kifizessem, vagy megcsinaltassam a kárt, mindenkepp biztositohoz fordulna.
Ilyen esetbe mi a teendo ha ő ott parkolt ahol nem lehetett volna, és varhatoan mennyivel novekedhet a biztositasom?
Koszi a valaszokat elore is!!
Amennyiben Alianz, akkor szoptál! Pénzmosás nagyban..Nem is értem hogy nem láttad. Azt láttad, hogy tilosban állt! :lol: Beültél és hajrá! A tolatás az egyik legnehezebb feladat!
Úgy jártál mint minden szex filmben. Jól indul és szopás a vége!
évforduló előtt kb. 55 nappal lehet megmondani, hogy pontosan mennyivel is nő a kgfb-d. Előtte felesleges számolgatni.
tök mindegy hogy tilosban parkolt-e vagy sem...
intézze a biztosítóval, ezért van...
Teljesen mindegy, hogy tilosban parkolt vagy sem.
Te mentél neki egy álló autónak. Tehát te voltál a hibás.
Én is csináltam már ilyet, amikor elkezdtem vezetni :D
Össze-vissza állt mindenki a parkolóban, nem lehetett elférni, ha már szembe is jött valaki. Egyszer próbáltam félreállni. Nem sikerült :) Pár száz forinttal lett több a biztosítás díja.
A bónuszról:
Nem tudom mennyi lehet a havi köteleződ, nekem 4400 Ft, így kb. havi 400 Ft-tal emelkedne a havi díjam.
Az lényegtelen, hogy tilosban állt - ezért legfeljebb őt megbüntethetik, bár az is kétesélyes, hiszen az munkahelyi parkoló jó eséllyel nem minősül közútnak, márpedig akkor ott nem érvényes, csak ha anyagi káros vagy személyi sérüléssel járó baleset történik.
Alapszabály, hogy balesetben álló autó nem lehet hibás. Így az okozó ellen eljárhatnak szabálysértés miatt, a másik fél ellen az ott parkolásért nem.
Citromost:
Persze, ha nem tudnak megegyezni, akkor lehet rendőrt hívni, aki felvesz egy úgynevezett "08-as", helyszínvázlatos jegyzőkönyvet, ami alapján szabálysértési eljárás indul. Annak végén születik egy határozat, és majd csak utána fizet a biztosító. Úgyhogy jobb, ha megegyeznek, mert így az okozó megspórolja a bírságot, a vétlen meg megspórol magának egy csomó időt.
Hagyd a biztosítóra. Majd küldenek egy levelet, hogy ha befizeted a jav.díjat, akkor marad a bónusz...
Ezt be ne vedd...baromság...visszavesznek kettőt a bónuszból,ha van, oszt jónapot...
Az, hogy tilosban parkolt, ne is említsd, mert csak magadat égeted...
Elvégre magánterület....
Ne csinálj semmit, hagyd a biztosítóra. Egy forintot se fizess senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!