Mikortól kezd el csökkenni a kötelező biztosításom?
Szeptemberben lett a nevemre írva az első autóm, most fizettem a következő negyedévet.
Egyenlőre ugyan annyit fizetek, de mikortól várható,hogy elkezd csökkenni?
1-2 év?
Tudod mivel lehet az elején hatékonyan csökkenteni?
Nem negyedévente és nem csekken befizetve - nézz meg egy netes kalkulátort, komolyan csökken az összeg ha átutalsz és - ha van rá pénzügyi keret - kifizetsz fél vagy egy évet egyben.
Ha nem te kötötted a biztosítást, hanem a kereskedő, ahol vetted, akkor azon is lehet egy jutalék a kereskedőnek. Mivel évente válthatsz (a biztosítási évforduló az esetedben megegyezik a vásárlás napjával), így jvöő szeptemberben válthatsz biztosítót (amit már júliusban elkezdhetsz intézni). Ha magadnak kötöd online (pl netrisk, biztositas.hu), általában olcsóbb. Akkor is ha újrakötöd ugyanannál a biztosítónál (bár ezen elvileg változtatnak). Ugyanez igaz akkor is, ha körülnézés nélkül bementél az első útbaeső biztosítóba megkötni a biztosítást.
Nekem csak attól, hogy bónuszt léptem, talán még sose lett olcsóbb a biztosításom. Annyit általában emel a biztosító a díjon, hogy az a pár % kedvezmény eltűnjön. Amúgy jól írják: az átutalás (esetleg inkasszó/csoportos beszedés), és a féléves-éves fizetés sokat csökkenthet az éves díjon (adott esetben összesen 20-30%-ot is). Egy jó váltás ennél is többet hozhat, ha eleve drágább biztosítónál vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!