Támogatnád e, hogy a kgfb díjába számítson bele a szabálytalan vezetés?
Vagyis a biztosítók hozzáférhessenek bizonyos rendőrségi adatokhoz, úgy mint gyorshajtás vagy egyéb szabálytalanság miatti büntetés. Csak olyanhoz, amely a biztosítás/károkozás szempontjából releváns.
Így a krónikus gyorshajtók magasabb összegű biztosítás fizetnének, a szabályosan közlekedők pedig kevesebbet. A biztosítók által beszedett összeg változatlan lenne.
Úgy tudom amerikában így van, magyarországon pedig csak akkor magasabb a díj ha az illető balesetet okozott.
Nem értek egyet vele. A szabálytalankodó büntetése a bírság, jogsi elvétele vagy egyéb, amit a rendőrség/bíróság kiszab rá. Miért kéne egy másfajta, pénzbírsághoz hasonló büntetéssel is sújtani?
A károkozásnál azért emelkedik a biztosítási díj, mert a biztosítónak fizetnie kellett az autós miatt.
Mondjuk, igazsagosabb lenne, mint ez a mostani korcsoport szerinti dij megallapitas.
En 50 eves vagyok, ha az en korosztalyomnal megemelkedne a karokozas miatt dijkifizetes merteke, az en dijam is emelkedne, karokozas nelkul is.
Tehat a nekem kifizetett karterites osszeget visszaszedne a biztosito.
Mondjuk ez inkabb a 20-25 eves korosztalynal jellemzo.
A rendszeres gyorshajtok meg ugyis tornek-zuznak, onekik emiatt emelkedik a dijuk.
Itt nem az 50 helyett 58, meg a 90 helyett 94 km/h-ra gondolok.
Nem támogatom, de nem azért, mert annyi rengeteg szabályt szegnék, hanem mert nem mérhető rendesen.
Egyrészt a rendőrségnek nincs rá forrása, másrészt, hogyan határozod meg? Valahogy futáshoz kellene mérni, nem nettó szabálytalanságok számához, meg súlyozni az elkövetés
#7 Szerintem egyik korosztályra sem jellemző. Vegyesen vannak hülyék mindenhol.
#8 Úgy lenne jó, ha csak a tényleg komoly szabálytalanságokra szólna. Például magas gyorshajtás, régi piroson áthaladás stb.
#9: És ezeket hogyan méred?
Budapesten egy nap 20 piroson át lehet csúszni úgy, hogy nem lesz belőle sem baleset, sem büntetés.
Ha minden szabálytalanság 100% detektálható lenne, akkor támogatnám.
De így kb. lutri kategória, hogy ki milyen besorolást kap, annak meg semmi értelme
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!