Kigurithatom aznap az autót, amikor megvettem?
Sziasztok.
Autó vásárlás előtt állok.
Többen azt mondták nekem, hogy már aznap, amikor kifizettem az autót, és megvan az adás-vételi, akkor én már haza is vihetem a kiválasztott autót.
Viszont van, aki meg azt mondja, hogy eredetvizsgára el kell először vinni és így 1 hét mire megkapom az autót.
Most akkor mi az igazság?
Hozzáteszem autókereskedéstől venném.
↑11 (17:27) Az átíráskor visszamenőleg, a szerződésen szereplő időponttól módosítják a nyilvántartást.
Ugyanabban az időben ugyanarra a járműre nem lehet két érvényes KGFB szerződés, a másodikat és továbbit el kell utasítani; ezt a KGFB törvény tartalmazza.
Az új tulajdonos szerződésajánlatot tesz, erről kap visszaigazolást. A biztosítónak 15 napja van az adatok ellenőrzésére, ellenőrzés után köt szerződést; a szerződésen visszamenőlegesen az ajánlaton szereplő kezdőnap fog szerepelni.
Ha addig nem módosul a nyilvántartás (nem történik meg az átíratás), akkor az újabb szerződésajánlatot elutasítja a biztosító.
Ha megtörténik az átíratás, akkor a nyilvántartásváltozásról elektronikus értesítést kap a biztosító, és meg tudja küldeni a szerződést. Ugyanezen értesítés alapján a változás napjától érdekmúlás miatt megszüntetik az előző KGFB-t; akár tett bejelenést a biztosító felé a tulajdonos, akár nem.
Utólag rendeződik, de minden olyan lesz, mintha a szerződésen szereplő időpontban történt volna az átírás és az előző KGFB megszüntetés és az új életbelépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!