Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kigurithatom aznap az autót,...

Kigurithatom aznap az autót, amikor megvettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Autó vásárlás előtt állok.

Többen azt mondták nekem, hogy már aznap, amikor kifizettem az autót, és megvan az adás-vételi, akkor én már haza is vihetem a kiválasztott autót.

Viszont van, aki meg azt mondja, hogy eredetvizsgára el kell először vinni és így 1 hét mire megkapom az autót.

Most akkor mi az igazság?

Hozzáteszem autókereskedéstől venném.

2023. nov. 5. 17:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#9 Kérdem én, hogy hogyan szűnik meg egy adásvételivel? Két biztosítás lesz rajta egyszerre, míg az új tulaj át nem írja? Vagy, ha nem sikerül át írni akkor mi van? Bocsánat ebben a témában új vagyok, és csak érdekel.
2023. nov. 6. 17:27
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy amikor lemondod a biztosításodat eladóként azt úgy teheted meg, hogy elküldöd az adás-vételi másolatot a biztosítónak, aki megnézi rajta a pontos dátumot, óra perc és attól a szent másodpercctől megszűnik a kockázatviselése. Vagy is ha 12:00-kor eladtam az autót és a vevő hazafelé 12:30-kor rommá tör három másikat akkor arra az én biztosításom nem fog fizetni. Szép is lenne ha az én kontómra fizetne...
2023. nov. 6. 17:36
 13/14 anonim ***** válasza:
Amint kötöttél rá kötelezőt, guríthatod. Amikor használtan veszed magánszemélytől, akkor is el kell jutni valahogy eredetvizsgára, meg a kormányablakba átíratni.
2023. nov. 6. 18:28
 14/14 anonim ***** válasza:

↑11 (17:27) Az átíráskor visszamenőleg, a szerződésen szereplő időponttól módosítják a nyilvántartást.

Ugyanabban az időben ugyanarra a járműre nem lehet két érvényes KGFB szerződés, a másodikat és továbbit el kell utasítani; ezt a KGFB törvény tartalmazza.

Az új tulajdonos szerződésajánlatot tesz, erről kap visszaigazolást. A biztosítónak 15 napja van az adatok ellenőrzésére, ellenőrzés után köt szerződést; a szerződésen visszamenőlegesen az ajánlaton szereplő kezdőnap fog szerepelni.

Ha addig nem módosul a nyilvántartás (nem történik meg az átíratás), akkor az újabb szerződésajánlatot elutasítja a biztosító.

Ha megtörténik az átíratás, akkor a nyilvántartásváltozásról elektronikus értesítést kap a biztosító, és meg tudja küldeni a szerződést. Ugyanezen értesítés alapján a változás napjától érdekmúlás miatt megszüntetik az előző KGFB-t; akár tett bejelenést a biztosító felé a tulajdonos, akár nem.

Utólag rendeződik, de minden olyan lesz, mintha a szerződésen szereplő időpontban történt volna az átírás és az előző KGFB megszüntetés és az új életbelépés.

2023. nov. 7. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!