Kigurithatom aznap az autót, amikor megvettem?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Autó vásárlás előtt állok.
Többen azt mondták nekem, hogy már aznap, amikor kifizettem az autót, és megvan az adás-vételi, akkor én már haza is vihetem a kiválasztott autót.
Viszont van, aki meg azt mondja, hogy eredetvizsgára el kell először vinni és így 1 hét mire megkapom az autót.
Most akkor mi az igazság?
Hozzáteszem autókereskedéstől venném.
2023. nov. 5. 17:17
1/14 anonim válasza:
A kereskedő mindent el fog mondani.
2/14 anonim válasza:
Ha a kereskedővel intézteted a papírmunkát, akkor az ő protekcióján múlik, hogy mennyi idő alatt tudja lezavarni a hivatalos dolgokat. De bevállahatod magad is, hogy elviszed eredetiségvizsgára, meg átiratod a kormányablakban, ez utóbbi esetben viheted az autót amint kifizetted.
3/14 anonim válasza:
Amint megkötötted a kötelező biztosítást, viheted.
4/14 anonim válasza:
Nekem az a fura ebbe a biztosításos dologgal kapcsolatban, nem tudom, hogy egy idősebb ember, hogyan oldaná meg a biztosítás kötést online, főleg mondjuk egy nyomógombos telefonnal a helyszínen. Illetve, eredetvizsga előtt kötni rá, aztán kiderül ott, hogy pl. lopott, vagy nem stimmelnek a számok. Közben kötöttem biztosítást. Olyankor mi van? Egyből lemondható? Szerintem sokan tuti, hogy nem kötnek hanem egyből viszik.
5/14 anonim válasza:
Konkrét helyzettől, autótól függ. Ha vannak magyar papírjai és vállalod, hogy te intézed az átírást, akkor nem kizárt, hogy elhozhatod
6/14 anonim válasza:
Ha forgalomban van az autó és tudsz rá kötni biztosítást akkor akár azonnal.
Ha új autóról beszélsz akkor kizárt, mert a kereskedőnek forgalomba kell helyeztetnie.
7/14 anonim válasza:
Az eladó felelősségbiztosítása az eladást követő hazaútra még érvényes. Legalábbis 2019-ben, amikor kocsit vettem még így volt. A következő útra már a vevő biztosításával mehet csak (vagy tréleren). A forgalmi érvényessége nem változik, de maga a papír cserélve lesz. Ezt és az eredetiségvizsgálatot nálam foglaló után, vétel előtt intézte a nepper.
8/14 anonim válasza:
"Az eladó felelősségbiztosítása az eladást követő hazaútra még érvényes."
Dehogy érvényes! Honnan szedted ezt a marhaságot?!
9/14 anonim válasza:
7
Nem, nem érvényes. Óra perc van az adás vetliben, akkor megszűnik a biztosítás is..
10/14 anonim válasza:
7-es vagyok, kíváncsiságból kierestem az e-mail-t és tényleg a nepper intézte a kötelező biztosítást az adásvételivel és az összes papírmunkával. Ha a neper biztosítási alkusz is, (elég gyakori) akkor neked is ezt javaslom, mert így azonnal saját lábán guríthatod haza. A casco-t kötöttem később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!