Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Holnap megyek autót venni...

Holnap megyek autót venni használt autókereskedésből, viszont holnap (5.-én) Jár le a személyim. Ha 5.-én jár le akkor aznap még érvényes ugye?

Figyelt kérdés
Ja és a kereskedésben a jogosítványt elkérik?? Mert most vettem észre hogy az meg már 2 hónapja le van járva... 😅
2022. szept. 4. 20:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Jogsit nem kérik, anélkül is lehetsz tulajdonos. Ha nem hitelre veszed, mert akkor a bank a tulaj, te csak üzembentartó vagy, ahhoz pedig kell a jogsi.

A személyid éjfélig érvényes.

2022. szept. 4. 20:43
 2/12 A kérdező kommentje:
Holnap éjfélig?
2022. szept. 4. 20:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen, ötödike 24 óráig.
2022. szept. 4. 20:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. szept. 4. 21:05
 5/12 anonim ***** válasza:
Nincs mit.
2022. szept. 4. 21:24
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
És neked mindenképp meg kell várni amíg lejár a személyid, mielőtt újat igényelsz?
2022. szept. 5. 09:33
 7/12 A kérdező kommentje:

#6 Ez most így jött ki!

B kérdés: Mivel nem tudtam ma elmenni az autóért, megcsináltattam a személyit és kaptam ideigleneset, az is megfelel ugye?

Csak nekem fura rajta hogy a személyi szám csak számokból áll.. A régin a számsor végén volt két betű, ezen pedig csak számok vannak. Az újfajta személyiken már így van?

2022. szept. 5. 11:16
 8/12 anonim ***** válasza:
A személyi szám mindig csak számokból állt, nemtől-születési időtől függően 1/2/3/4 - ÉÉHHNN (szülinapod) - xxxx, ahol az első három x véletlenszerű szám, a negyedik meg a korábbi számjegyekből számítható, ellenőrző funkciója van. Ezt születésedkor kapod. Amire te gondolsz, az a személyi igazolvány száma, ami tudtommal a legújabbakon is 6 szám + 2 betű, csak az ideiglenesen lehet, nincs rajta. Én jogsit csináltattam idén, nem volt rajta az ideiglenesen a postázott plasztikkártya azonosítója.
2022. szept. 5. 12:02
 9/12 A kérdező kommentje:

#8 Értem.

Viszont akkor most az a nagy kérdés hogy autó adásvételihez jó e az ideiglenes? Mit szólnak hozzá az autókereskedésbe, illetve utána biztosítás kötésnél, majd átírásnál?!

2022. szept. 5. 12:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a kereskedést. Én ideiglenes jogsival kötöttem kötelező biztosítást, mert tudtam fejből a régebbi jogsim számát, eddig még nem szólt érte senki. Egyébként tudtommal nem is kötelező személyi az adásvételihez, ugyanis rá kell írni az igazolvány típusát és számát, útlevéllel, jogosítvánnyal is igazolhatod a személyazonosságodat.
2022. szept. 5. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!