Mennyi időm van átíratni a kocsim a nevemre? és milyen következményei lehetnek?
15 nap.
Ha az eladó már bejelentette, onnantól ha 15 napon belül nem iratod át az autót, kivonják a forgalomból.
úgy tudom hogy nem vonják ki egyből, de valag plusz pénzt kell majd fizetned, szóval ezzel nem éri meg szórakozni. és figyelem! 15 NAP! nem munkanap! És ez elvileg nem akkortól indul amikor az eladó lejelenti, hanem az adásvételi aláírás pillanatától kezdve.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy előre kiválasztottam a biztosítási alkuszt (nem bíztam a netes kötésben). Megbeszéltem vele mindent előre. Az ocsmányirodába már akkor lefoglaltam az időpontot amikor még nem is volt adásvételi, semmi, csak lehetett tudni hogy kb addigra veszek autót. Mázli és pont úgy jött ki, hogy szerdán vettük meg és péntekre volt foglalt időpont. Ha nem foglalsz akkor sincs semmi, csak jó korán reggel oda kell menni és még aznap 2-3 óra alatt le lehet zongorázni az egészet ha semmi nem jön közbe (odaállsz az ajtó elé 7-re 10-re már tuti végzel). Arra figyelj hgoy az adásvételi az új sablon szerinti legyen, mert különben visszadobhatják...
Amilyen hamar csak lehet intézd el, ne hagyd az utolsó pillanatra, nem éri meg. Ha pl fél évig húzod akkor akár ilyen 100 rugó környékére is rúghat, mert ki kell fizetni az alap költséget, valami büntetést, plusz van még valami kamat is, és persze ilyenkor elég vastagon fog állambácsi tolla.
"A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:37" vok
4. igen nálunk sajna idöpontot kell kérni az "ocsmányirodában" nemtom máshol h münködik, (Monori okmányirodárol van szó)
Esetleg az eladóval írtok egy másik szerződést másik időpontra. (persze, ha nem jelentette még le az eladást)
Én is elcsúsztam az átírással - még a kötelező biztosító is lehúzott majd' 30 e. -re.
Ráadásul a eredet-vizsgálati okmány sem érvényes a végtelenségig (úgy tudom 30 nap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!