Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi történik, ha valaki 15 nap...

Mi történik, ha valaki 15 nap eltelte után akarja átíratni a kocsiját?

Figyelt kérdés
Merthogy 15 napja van az illetőnek az adásvételi után átírni. De mi lesz, ha kicsúszik a határidőből?
2011. okt. 4. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Az illetéken felül fizettetnek veled büntetést, ha sokat késik az illető akár ki is vonhatják ideiglenesen a forgalomból a járművet.
2011. okt. 4. 18:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha közben nem igazoltat a rendőr, akkor semmi.
2011. okt. 4. 18:47
 3/9 anonim ***** válasza:
*azzal fizettetnem aki nem íratja a nevére, kicsit kuszán sikerült leírnom.
2011. okt. 4. 18:47
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Igazából az a helyzet, hogy én adtam el az autómat, és én le is jelentettem ezt 5 napon belül, ahogy kell, aztán ma hív a vevő, hogy valami gubanc miatt nem tudta átírni (nem sikerült biztosítást kötnie vagy mi...), és írjunk új adásvételit. Szerintem csak elfelejtette a 15 napot, vagy nem volt pénze, vagy akármi.

Ugye jól gondolom, hogy ez már felejtős, ha már egyszer én bemutattam az adásvételim példányát az okmányirodában?

2011. okt. 4. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

persze, mondjad neki, hogy már lejelentetted úgyhogy ennyi.

amúgy annak idején én is a 14.-napon mentem átiratni aztán kaptam 1 egy héttel későbbi időpontot, mondom nem baj ha kifutunk a 15napból, motyogott a nőci valamit de nem lett semmi

2011. okt. 4. 22:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok most ! nem tudtam átíratni (a hiteleimet el kell intéznem,különben rögtön viszik az autót),utána tudom csak átíratattni!

nekem annyit mondtak:átírás+ bűntetés (rendőrség:15000Ft + Apeh 15000ft) magyarán ha kicsúszol a 15napból akkor +30.000-el könnyebb lesz a tárcád az átírásnál

2011. okt. 5. 01:28
 7/9 A kérdező kommentje:

Mondtam a srácnak, hogy nem fogok másik adásvételit írni, ha már egyszer eladtam az autót, és le is jelentettem, úgyhogy belátta, hogy ez hülyeség.

De hogy mennyire büntetik az embert... durva.

Köszönöm mégegyszer a segítséget.

2011. okt. 5. 18:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok okmányirodában 2-3 hétre adnak időpontot. Besétál, kér egy időpontot, lehetőleg az ügyintéző írja fel /legalább egy papírfecnire, lényeg, hogy ne e delikvens írása legyen/, és büntetés megúszva.
2011. okt. 6. 13:22
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk egy ideig én is húztam így! (kaptam 2hét utánra egy időpontot... 2hét letelt,mondtam hogy nem érek rá azon a napon adjanak valami más időpontot +kaptam még másfél hétre időpontot) :)

Ezzel el lehet egy kicsit játszani!

2011. okt. 6. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!