Ha egy autó adásvételibe kiegészítésként beleírjuk hogy ha nem tudom átíratni a gépjárművet köteles töröltnek tekinteni a szerződét az szabályos ugye?
Tanúk kellenek rá ha a hátoldalára írjuk?
Vagy egy másik papírra és mindketten aláírjuk?
Köszi helló!
15 napon belül ez lemaradt a kérdésből!
Nagyon fontos lenne valaki irja már meg!!!!
Ez így egy marhaság! Vagy van pénzed vásárolni, és akkor legyen átírásra is, vagy ne vegyél autót!
Mit szeretnél, két hétig használod, és utána vgye vissza a cuccot, és adja vissza a pénzt az eladó? Ingyenbérlet?
Ebben a megfogalmazásban nem szabályos, mert az átírási kötelezettséged egyoldalúan áll fenn, tehát ebben az esetben téged a szerződésből túlzó semmisségi jog illet meg. Tehát simán támadható.
Írd bele azt, hogy a felek bármelyike 15 napon belül intézkedhet az eredeti állapot visszaállításáról, melyhez a másik félhez igazolhatóan megküldött írásbeli nyilatkozat (+vevő esetén a gépjármű és az átadott dokumentumok) szükségesek. Így már nem "túlzó" és egyértelmű.
Viszont ha valaki ezt a szerződés aláírná, akkor a pofám leszakadna itt helyben.
Ne ti fogalmazzátok az adásvételit, nem fogják elfogadni.
Az önkormányzatok honlapjáról letölthető a hivatalos gépjármű adásvételi, az a hivatalos.
Miért nem adsz foglalót?
Erre van kitalálva a foglalózás. Lefoglalózod (persze lepapírozzátok) és onnantól kezdve már csak a tied lesz a kocsi, viszont nem kell azonnal átírni. Mellesleg ezt sosem értettem hogy vesz valaki min. 300-400e-ért egy kocsit, de nincs 60e-re átírni? Akkor tankolni hogy lesz pénzed?
A netről letölthető a hivatalos adásvételi minta, viszont az csak egy minta, azt szabadon ki lehet egészíteni bármivel. A jogszabály csak azt határozza meg, hogy milyen pontoknak kell minimum benne lennie, azon kívül még azt írsz bele, amit akarsz. Mi pl. még kb 2 oldallal kiegészítettük, az okmányiroda nem is foglalkozott vele. A minta csak azért jó, mert akkor tuti hogy meg fogsz felelni a jogszabályban levő feltételeknek.
Szerintem nincs olyan eladó aki ebbe belemenne.
Azt kifelejtettem hogy azért mert az eladó azt mondta hogy nincs törzskönyve a autónak de nem is volt!!!
törzskönyv nélkül pedig ugye nincs autó sem...
Így pedig ezért nem tudnám átíratni nem pedig azért mert nincs pénzem rá!!!!!
Az viszont nem lehet hogy egy autónak nincs törzskönyve, csak akkor ha
A: nagyon nagyon régi, és még a legelső tulajé
B: AF-es alvázszáma/motorszáma van
Legalábbis én így tudom.
Ha AF-es, akkor viszont az ocsmányiroda át fogja írni, mert a nyílvántartásban benne lesz, hogy AF és AF-esre nem adnak ki törzskönyvet....
A legegyszerűbb elmenni az ocsmányirodába és náluk rákérdezni, esetleg az eladó tartson veled az átírásra, együtt írjátok át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!