Mik lehetnek a Forgalmi engedélyben történt változás jelentés elmulasztásának következményei?
Ismerősöm 1 éve vett egy autót. Akkor átírták, minden rendben ment, volt rá 1 év műszaki. Mostanában (2 hónappal ezelőtt) járt le, és észrevették a vizsgaközpontban hogy a forgalmi engedélyében pár adat hibásan szerepel - átírásnál véletlen elgépelték (mikor vette). Kapott egy nyomtatványt amit be kell vinni az okmányirodába, és kap egy új forgalmit + matricát a rendszámára. Erre 15 napja volt, nem vitte be. Milyen következményekre számíthat egy ellenőrzésnél? Pénzbírság, egyéb büntetés, jogosítvány bevonására is kihatással lehet??
Köszönöm!
Határozatot kapott, + visszaadták neki a régi forgalmit de abba semmit sem írtak.
Sajnos pont az alvázszámot ütötték el. G vel kezdődik és H van a jelenlegi forgalmin. Emellett még 2 évet hozzáadtak a gyártási évhez. A furcsa az egészben hogy a törzskönyvön minden hibátlanul szerepel!
Pénzbírságnál súlyosabb következménye nemigen lehet, talán még az se, ha normális a rendőr (van még ilyen?), de azért nem ártana hamar elintézni a papírokat.
A forgalmi cseréje alapesetben 6000 Ft, nem tudom, nem lenne-e érdemes az asztalra csapni, mivel az ügyintéző írta el a számot.
Hát én már sokszor mondtam neki hogy pótolja, de nem érdekli. Ezek után majd megtanulja a saját kárán.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!