Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Cég nevén lévő használt autót...

Cég nevén lévő használt autót vettem múlt héten. Azóta kiderült hogy felszámolás alatt van a cég, mehetek így a Kormányablakba hogy átírjam a nevemre, vagy átvertek?

Figyelt kérdés

Az eladót emiatt felhívtam, nagyon felháborodott hogy mit képzelek hogy nyomozok utána, egy hibátlan autót vettem tőle áron alul, céges pecsét is van az adásvételin. Erre mondtam hogy de felszámolás alatt van a cég.

Megfenyegetett, hogy ha még egyszer felhívom, akkor hoz magával több embert és felkeres a lakcímemen mert tudja hol lakok. Utána kinyomott.

Facebook Marketplaceről is eltűnt.

2023. okt. 9. 22:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld már meg átiratni, tök felesleges itt izgulni rajta, ha átirják semmi baj nincs.
2023. okt. 10. 20:06
 12/21 anonim ***** válasza:
#10 Ha elárulod a rendszámot, akkor megnézzük, hogy egyáltalán át tudod-e majd iratni, is nem-e tette már rá a NAV a kezét.
2023. okt. 10. 20:07
 13/21 A kérdező kommentje:

Apósom felhívta őket ma a párom hatására. Őt is megfenyegették de végül lenyugodtak és felajánlották hogy visszavásárolják az autót, de ki kell fizetni az úti költséget az elállás díját és a tréler díját is, ami 100000 forint összesen ha nem kérek számlát.

Az autóért félmilliót fizettem, így legalább az értékének a jelentős része a zsebemben maradna és nem kellene pereskednem ami többe kerülne mint amennyit az autó ér.

2023. okt. 10. 20:14
 14/21 Koaxk Ábel ***** válasza:

cigányokkal ne üzletelj ez a típikus módszerük!

Én azért tennék egy próbát, holnap kormányablakban, hogy át tudod e iratni, ha sikerül nyert ügyed van.

Egyébként nagyon jó ötlet volt itt #12-estől a rendszám is, mert az pl JSZP-n lecsekkolható! Ha nem ismered a rendszert add meg itt a rendszámot, hidd el sok jó ember van itt aki segíteni akar neked!

2023. okt. 10. 20:25
 15/21 anonim ***** válasza:
91%
#14 Én kezdem azt érezni, hogy kamus kérdés, mert én privátban majdnem 2 órája felajánlottam neki, hogy lekérdezem, de nem adta meg a rendszámot. Meg fél milliós jóállapotú cégautó, na ne.
2023. okt. 10. 20:46
 16/21 Koaxk Ábel ***** válasza:

Ha esetleg kamu kár érte....

Az a baj, hogy sok jó ember akar tényleg segíteni csak önszántából, én jó régóta gyk autó topicozom és látom, hogy sok olyan ember van, aki képes a szabadidejét és a legjobb tudását rászánni, hogy másoknak komolyan segítsen, és ahogy megfigyeltem vannak itt komoly szakemberek is, én csak egy egyszerű autókedvelő vagyok rengeteg beleölt hobbi órával és felszedett tapasztalattal...

Az a bajom, ha kérdés kamu, ilyenkor értem meg, hogy miért ölik meg ezt a témakört a trollok…

2023. okt. 10. 21:00
 17/21 A kérdező kommentje:
Személyes adatot nem fogok elküldeni senkinek privát üzenetben akkor se ha segítő a szándék.
2023. okt. 10. 21:19
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Csak részben személyes adat a rendszám, hiszen ha ismernéd a JSZP-t, akkor ott semmilyen adat nincs a tulajdonosról, ezen felül meg még nem is a tied papíron. De akkor kapard a falat idegességedben, mert ha most nem is adod vissza a 100 ezret, és veregeted magad vállon, hogy milyen ügyes voltál, akkor majd nagyobb pofáraesés lehet, ha esetleg át akarod iratni, és valóban nem tudod.

Sok idegességtől kímélted volna meg magad, ha már az elején le van kérdezve, és akkor nem hivogatod, és mész bele olyanban, hogy buksz rajta. Már ha igaz a történet.

Szóval részemről tartom az állításomat, hogy csak trollkodsz, mert nem ez az első amit itt a fórumon lekérdeztem egy rendszámot, és ő nem jött gyenge dumával.

2023. okt. 10. 21:27
 19/21 bazaltkaroly ***** válasza:

Sosem szabad elfogadni semmilyen autót készpénzre, bármilyen adásvételi nélkül. Belecsúsztál ebbe a hibába mert már türelmetlen voltál, de nem baj, ne vedd magadra, néha még a leghozzáértőbbek is belecsúsznak ilyen hibákba, pont ezt használják ki a csalók is. Megértem, hogy nem akarsz rendszámot küldeni, mert bizalmas, de nyugodtan megteheted, mert semmi nem fog kiderülni rólad, még utólag sem. Én azt mondom, hogy ne menj bele az alkujukba, ha kell, akkor vidd el személyesen, kísérettel (semmiképp ne menj egyedül, esetleg mielőtt odaérsz, tedd be gyorshívóba a rendőrség számát, hogyha balhéznának, akkor gyorsan meg tudd ijeszteni őket.) és mond meg nekik, hogy így nem kell fizetni semmilyen díjat, mert eléjük vitted. Jobban kijössz, ha az üzemanyagot nyeled be, minthogy még egy százast kicsengess nekik. Illetve előtte próbáld meg átíratni, mert lehet, hogy tényleg csak ennyi kell.

Most megtanultad a nehezebb úton, hogy miért nem szabad elkapkodni kézpénzzel a dolgokat, legközelebb már tudni fogod, hogy mindig legyen minden hivatalos.

2023. okt. 11. 09:07
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Én még mindig nem értem az egész mizériát minek csinálja a kérdező, és ezért tünik trollkodásnak. Oké, hogy felszámolás alatt van a cég, de amennyiben a JSZP azt mutatja, hogy nincs rajta a NAV keze az autón, akkor simán átiratja, és ennyi, nincs felesleges idegeskedés. Helyette meg csak itt irogat, keveri apósával a szart stb.

Csak akkor kellene kibulizni, hogy vegyék vissza, ha tényleg sáros, átirathatatlan az autó, de ezt sosem tudjuk meg, mert annyira fél kiadni azt a rendszámot, amiből meg semmi baja nem lenne, viszont tisztázódnak a helyzet.

2023. okt. 11. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!