Cég nevén lévő használt autót vettem múlt héten. Azóta kiderült hogy felszámolás alatt van a cég, mehetek így a Kormányablakba hogy átírjam a nevemre, vagy átvertek?
Az eladót emiatt felhívtam, nagyon felháborodott hogy mit képzelek hogy nyomozok utána, egy hibátlan autót vettem tőle áron alul, céges pecsét is van az adásvételin. Erre mondtam hogy de felszámolás alatt van a cég.
Megfenyegetett, hogy ha még egyszer felhívom, akkor hoz magával több embert és felkeres a lakcímemen mert tudja hol lakok. Utána kinyomott.
Facebook Marketplaceről is eltűnt.
Volt már rá példa, hogy utólag kivették a vásárló alól az autót, és odaadták a felszámolónak, egy garas fizetése nélkül. Ilyenkor betesznek a téged is a lista aljára, mint felszámoló, de ahogy abból csöppen-e neked valami, az már csoda kérdése.
Azonban az eladó viselkedése felettébb gyanús. Lehet fel kéne hívni újra, és rögzíteni a hívást, úgy hogy a nevét is bemondja a fenyegetés előtt, aztán megemlíteni, hogy ha nem intézkedik, akkor még a nyakába varrod azt is. Lehet, erre jobban hallgatna.
"Megfenyegetett, hogy ha még egyszer felhívom, akkor hoz magával több embert és felkeres a lakcímemen mert tudja hol lakok. Utána kinyomott."
Ezért nem veszünk c. típusúaktól autót főleg nem a marketplacen!
Ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem az!
De, hogy ne csak prédikáljak, ilyen ügyet jó ügyvéd hozott már vissza végrehajtótól pozitív kimenetellel ezt biztosan tudom, csak nyilván az megint plusz költség ha úgy alakul!
Köszönöm a jó ötleteket és segítséget mindenkinek!
Apósom kérdezte tőlem, hogy hány darab kulcsot kaptam az autóhoz miután megvettem. Sajnos csak egyet. Lehet a második kulcs még náluk van. Nem merem felhívni az eladót, mert a frissen vásárolt autó az utcán áll, nincs garázsunk. Félek hogy visszalopja magának a kulccsal és ha nem tudom átírni a nevemre akkor a rendőrség se tud segíteni. Ügyvédre nem lesz pénzem.
"céges pecsét is van az adásvételin"
Mivel látszik, hogy ez egy "korrekt" szokásos magyar cég, így valószínűleg a székhely egy üres telek, vagy valami romos épület...
Ahol az autót vette valószínűleg egy parkoló, benzinkút vagy hasonló, én így intézném, ha ebben utaznék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!