Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Fedezetlenségi díj elkerülése?

Fedezetlenségi díj elkerülése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy autót egy ismerőstől. Mikor megkötöttem a biztosítást, akkor derült ki, hogy 300.000 Ft fedezetlenségi díj van rajta. Azt hogyan lehetne elkerülni? Mit lehet tenni? Én nem akarom kifizetni. Nagyon nem esett jól. Nem veszi fel a telefont sem.

Mit tudok tenni? Segítsetek!

2023. szept. 9. 19:19
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Semmi ilyesmi nem volt. Nincs a nevén semmi. Se motor, se autó, se ház, semmi. Személyigazolványa meg a mai napig megvan. Igazából minden okirata.

Én is tévedésnek ítélem meg. Hétfőn beszélünk a biztosítóval.

Azt az összeget meg elutaljuk, ami alapból a kocsit érinti, hogy ne legyen belőle probléma.

Remelem nagyon, hogy tévedés.

2023. szept. 9. 20:23
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Ráérsz utalni. Ha jól emlékszem, akkor 60 napon belül kell, addig meg ne csinálj semmit amíg nem beszéltél a biztosítóval.
2023. szept. 9. 20:29
 23/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Hétfőn leírom azért a fejleményeket ide, ha valaki más is járna így.

2023. szept. 9. 20:32
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 60 nap türelmi idő van, ne utalj semmit, akkor még bonyolultabb lesz a dolog. Ha a barátnőd nevén még sosem volt autó, akkor ez csak tévedés lehet. Persze csak ha rendesen át lett iratva az autó.
2023. szept. 9. 21:24
 25/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Meglett a hiba forrása. A papíron egy dátum másképp szerepel, mint a valóság. Mindent 2-en néztünk át legalább háromszor. 2023 helyett mégis 2022.09.09 szerepel. Ezt tudják orvosolni bent az Allianz-nál?

2023. szept. 9. 23:25
 26/29 anonim ***** válasza:
#25 Igen, minél előbb jelezd a hibát. Gondolom az hétfő. Ne fizess addig be semmit. Személyesen a legjobb az ilyet intézni!
2023. szept. 10. 00:14
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Igen, hétfő lesz. Személyesen nem biztos, de telefonon keresztül mindenféleképpen megszeretném oldani.
2023. szept. 10. 00:20
 28/29 anonim ***** válasza:
A szerződésen jó a dátum?
2023. szept. 10. 19:07
 29/29 A kérdező kommentje:

#28 Szia. Igen, a szerződésen lett elírva a dátum. A nagy pánik miatt nem vettük figyelembe, hogy nálunk történt a hiba. Ilyennel még nem találkoztam, így nekem meg barátnőmnek ez új volt, így természetesen mindketten nagyon megijedtünk. Azt hittük az autóval van valami. Egyébként minden helyen a dátum stimmel, kivéve az adásvétel résznél.

Hétfőn először telefonon, ha nem sikerül így, akkor személyesen, de megpróbáljuk megoldani minél hamarabb.

Kaptunk sok segítséget itt is, meg egy másik kérdésben is. Illetve ismerősöktől is. Holnap párom elintéz mindent ezzel kapcsolatban, mivel az ő nevén lesz ez az egész. Én meg addig elviszem eredetiségvizsgálatra.

Bízom benne, hogy minden jól sikerül.

Mindenkinek még egyszer köszönöm a segítségeteket!

2023. szept. 10. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!