Fedezetlenségi díj elkerülése?
Sziasztok!
Vettem egy autót egy ismerőstől. Mikor megkötöttem a biztosítást, akkor derült ki, hogy 300.000 Ft fedezetlenségi díj van rajta. Azt hogyan lehetne elkerülni? Mit lehet tenni? Én nem akarom kifizetni. Nagyon nem esett jól. Nem veszi fel a telefont sem.
Mit tudok tenni? Segítsetek!
KGFB első díjrészlet (törtidőszaki díjjal együtt): 14751 Ft
Fedezetlenségi díj: 303640 Ft
Utalandó össze: 318 391 Ft
A rám eső részt elutalom, de a fedezetlenségi díjat nem. Hétfőn felhívom az Allianz ügyfélszolgálatát és elmondom panaszom.
Ha ők azt mondják, hogy ki kell márpedig fizetni, akkor vagy rájuk hárítjuk, vagy visszaadjuk az autót. És visszakérjük a pénzt.
Nincs jobb ötletem sajnos.
Az nem lehet, hogy a barátnődnek volt a nevén korábban valami, amire nem kötött biztosítást?
Tehát nem az autón van a tartozás, hanem a baratnődön?
Nincs hitelje. Most végzett a sulival. Nem volt tartozása. Nem hinném, hogy ő lenne.
Viszont most hívott vissza. Azt mondja, hogy még nem mondták le a biztosítást. Lehet hozzá köze?
Én még mindig azt mondom, hogy ez valami rendszerhiba. Azt meg, hogy a volt tulaj még nem mondta le nem számít, mert majd az arányos részt úgyis visszakapja az eladás napjától.
Viszont nem tartozásról szólt a kérdés, hanem, hogy volt-e a naveén autó aminek nem fizette a biztosítását. Rosszabb esetben pl nem hagyta el a személyiét? Mert még az is előfordulhat, hogy visszaéltek az adataival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!