Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Fedezetlenségi díj elkerülése?

Fedezetlenségi díj elkerülése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy autót egy ismerőstől. Mikor megkötöttem a biztosítást, akkor derült ki, hogy 300.000 Ft fedezetlenségi díj van rajta. Azt hogyan lehetne elkerülni? Mit lehet tenni? Én nem akarom kifizetni. Nagyon nem esett jól. Nem veszi fel a telefont sem.

Mit tudok tenni? Segítsetek!

2023. szept. 9. 19:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy telefont érdemes volna megejteni a biztosító felé, mert ahogy előttem is írták, az még a volt tulaj sara, tehát nektek nem kellene azt befizetni. Lehet csak tévedés.Ha van ügyfélkapud, akkor érdemes megnézni, vagy ha nincs, akkor megtudjuk neked nézni, hogy nincs-e elidegenítési tiltás a kocsin, csak írj egy rendszámot akár privátban
2023. szept. 9. 19:41
 12/29 A kérdező kommentje:

KGFB első díjrészlet (törtidőszaki díjjal együtt): 14751 Ft

Fedezetlenségi díj: 303640 Ft

Utalandó össze: 318 391 Ft

2023. szept. 9. 19:41
 13/29 anonim ***** válasza:
Hát akkor utaljad szépen, mert ha utólag hajtják be az sokkal drágabb lesz.
2023. szept. 9. 20:03
 14/29 A kérdező kommentje:

A rám eső részt elutalom, de a fedezetlenségi díjat nem. Hétfőn felhívom az Allianz ügyfélszolgálatát és elmondom panaszom.

Ha ők azt mondják, hogy ki kell márpedig fizetni, akkor vagy rájuk hárítjuk, vagy visszaadjuk az autót. És visszakérjük a pénzt.

Nincs jobb ötletem sajnos.

2023. szept. 9. 20:05
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lehet, hogy a barátnődnek volt a nevén korábban valami, amire nem kötött biztosítást?

Tehát nem az autón van a tartozás, hanem a baratnődön?

2023. szept. 9. 20:06
 16/29 anonim ***** válasza:
66%
Az autónak semmi köze a fedezetlenséghez. A barátnődnek van. Őt is visszaadod?
2023. szept. 9. 20:07
 17/29 A kérdező kommentje:

Nincs hitelje. Most végzett a sulival. Nem volt tartozása. Nem hinném, hogy ő lenne.

Viszont most hívott vissza. Azt mondja, hogy még nem mondták le a biztosítást. Lehet hozzá köze?

2023. szept. 9. 20:14
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Én még mindig azt mondom, hogy ez valami rendszerhiba. Azt meg, hogy a volt tulaj még nem mondta le nem számít, mert majd az arányos részt úgyis visszakapja az eladás napjától.

Viszont nem tartozásról szólt a kérdés, hanem, hogy volt-e a naveén autó aminek nem fizette a biztosítását. Rosszabb esetben pl nem hagyta el a személyiét? Mert még az is előfordulhat, hogy visszaéltek az adataival.

2023. szept. 9. 20:17
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem hitelre gondoltam, hanem pl. volt egy autó vagy akár egy motor a barátnőd nevén, ami forgalomban volt, de nem volt rajta biztosítás.
2023. szept. 9. 20:18
 20/29 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, Te valami debil vagy, vagy mit nem értesz?
2023. szept. 9. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!