Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az autóm egy éve ki van vonva...

Az autóm egy éve ki van vonva a forgalomból ideiglenesen, nagyjából most fog lejárni az egy év. Viszont lejárt a műszakija is. Ilyenkor ugye nem fogják automatikusan visszahelyezni a forgalomba?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vele foglalkozni, baleset miatt eléggé összetört egy éve azért lett kivonva is. Nem szeretnék rá súlyadót meg biztosítást fizetni innentől. Ilyenkor mi a teendőm?
2023. jan. 17. 19:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

De, ha nem hosszabbítod meg újra a forgalomból kivonást, akkor automatikusan visszahelyeződik. A műszaki lejárta ebből a szempontból nem releváns. Ha pedig visszahelyeződik, akkor ismét fizetned kell az adót és a biztosítást.

De ha jól értem, akkor van egy összetört, totálkáros autód már egy éve, amit nem is szeretnél már megcsináltatni. Miért nem adod le bontóba?

2023. jan. 17. 20:25
 2/3 A kérdező kommentje:

Igazából a helyzet ettől bonyolultabb, mint ahogy leírtam. Az autó ki lett utána árulva alkatrésznek, szóval fizikailag már kb. nem létezik. Egyik ismerősömmel írtunk róla egy béna adásvételi szerződést, amire aztán egy évet várt a közlekedési hatóság, hogy közölje: nem fogadja el, mert hiányzik róla a törzskönyv szám. Közbe ő már rég eladogatta alkatrészbe.

Ezt nem értem.. hogy lehet egy lejárt műszakis autót forgalomba helyezni? Annak pont az lenne a lényege, hogy ne lehessen. A forgalmiban nem véletlenül szerepel a műszaki. Nem tudom mi a fenét csináljak így.. most már életem végég minden évben ki kell vonatnom a forgalomból? Mivel véglegesen nem tudom.

2023. jan. 17. 22:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az autó maradékát le kellene adni hivatalos bontóban és az igazolással, ki lehet vonatni véglegesen.
2023. jan. 18. 01:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!