Regisztrációs matrica pótlása?
Figyelt kérdés
Szélvédőcsere miatt elszakadt a matrica, most foglaltam időpontot a kormányablakba, hogy újat igényeljek. Aki igényelt már, attól kérdezném, valóban kérik a lekapart matricát? Furcsállom, hogy az ügyintézéshez csak ennyi volt írva, hogy a matricát be kell mutatni, de azt nem írták például, hogy forgalmit kérnek.2022. febr. 25. 16:00
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10-es. És az igaz, hogy nem küldik ki postán, hanem be kell érte menni ugyanúgy a hivatalba? Kedden délelőtt megyek intézni, drukkoljatok.
2022. febr. 27. 18:06
12/15 anonim válasza:
kb. 1 éve kértem új matricát, szélvédő csere miatt: nem tudtam a régit rendesen leszedni, de nem is kellett, elég volt a telefonon megmutatnom egy fotót róla. A matricát nem küldték ki, be kellett menni érte, de soron kívül odaadták.
13/15 veterán vas válasza:
#10 vagyok.
Igen, be kellett menni a hívatalba (szerencsére nem a Polgár Jenőhöz) ;)
Különben mázlim volt, mert másodszorra egy sokkal rugalmasabb ügyintézőhöz kerültem. Bár itt is volt sorszám, várakozás, aztán ellenőrizte hogy én vagyok én, majd átnézte az iratokat. Megállapítota, hogy jogosult vagyok, itt írja alá, hogy elismerem/tudomásul/átvettem, jogi felelősség, fellebbezési lehetőség x napon belül, bla-bla-bla, és végül megkaptam az új matricát.
"csak" ennyi volt.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Fotó lesz nálam a telefonban, meg viszem a matrica darabokat is magammal. Remélem sikerrel járok, mert ez az újrarendszámozás teljesen lesokkolt. konkrétan nem értem, hogy egy matrica hiánya miatt miért is kéne új rendszám a kocsira? pláne úgy, hogy szalonból jött ki a kocsi ezzel a rendszámmal, azóta is én vagyok a tulajdonos, tehát soha nem volt semmiféle változás az autón.
2022. febr. 28. 15:47
15/15 A kérdező kommentje:
Sikerült elintézni! Normális ügyintézőhöz kerültem. Odaadtam a személyimet, a forgalmit, a törzskönyvet, a törzskönyvet visszaadta hogy az nem kell, majd átadtam neki a leszedett matricát, aminek a felső rétege a kocsi üvegén maradt, nem jött le így le kell majd kaparni, nagyjából a rendszám látszott így is, de a felette lévő számsor nem, és kérdezte hogy azt tudom-e mert az kell neki. Mondtam persze, csináltam fotókat amíg még az üvegen volt, mondta az szuper, mutattam neki a képet és felírta azt is egy papírra, kifizettem 1550 ft-ot, aláírtam a papírokat és mondta majd hívnak telefonon ha megérkezett és mehetek be érte, és kb. két hetet mondott. Simán ment az egész.
2022. márc. 1. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!