Az autó szélvédőére ragasztott regisztrációs matricára van valami szükség későbbiekben?
Vásároltam egy használt autót amit az előző tulaj németből hozott be. Természetesen át lett papírozva és rendszámozva magyarra az autó.
A szélvédőre kapott egy ilyen hologrammos matricát mint a behozott autóknál szokás manapság.
Elég kavicsfelverődéses a szélvédőm igy ki kellene cserélni.
Továbbiakban van lényegi funkciója a matricának?
Igen. Az kötelező, pont úgy, mint a rendszám.
És nem manapság, hanem már elég régen.
A szélvédőt cserélő szakember sérülésmentesen le tudja venni a régiről, és áttenni az újra. Persze akkor, ha maga a matrica épp.
Ha nem sikerülne, akkor pótoltatni kell.
Ugyanolyan azonosító, mint a rendszám.
Ha elveszíted az egyik rendszámot, akkor a matrica is kell az újragyártáshoz.
Egyébként nem szabályos, de minden szélvédős leszedi és átrakja az újra szó nélkül.
Ha újra akarod gyártatni az 1000-2000 Ft be kell menni igényelni az okmányirodában, majd 2 hét múlva mehetsz az újért.
És vinni kell a régi matricát is az új matrica újragyártatásához!
...igen, a szélvédődarabbal együtt. Nem egyszer láttam a lakatosokat, hogy kiflexelték e matricát az éppen szélvédőcserés busz régi szélvédőjéből.
...és azt is, hogy buktunk egy rendszámot, azaz át kellett rendszámozni a kocsit, csak mert a reg. matrica véletlenül ment az üveghulladékba a régi szélvédővel együtt.
#5: Érdekes, nekem elég volt egy fotó a matricáról, vagyis még az sem kellett igazán, csak a matricán szereplő azonosítószámot kellett bemondanom.
(Igaz nekem azért kellett csak mert műszakin az NKH-s már nem tudott mibe belekötni, mint hogy 3x3 mm-en felvált a sarka és újragyártatta velem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!