Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Regisztrációs matrica pótlása?

Regisztrációs matrica pótlása?

Figyelt kérdés
Szélvédőcsere miatt elszakadt a matrica, most foglaltam időpontot a kormányablakba, hogy újat igényeljek. Aki igényelt már, attól kérdezném, valóban kérik a lekapart matricát? Furcsállom, hogy az ügyintézéshez csak ennyi volt írva, hogy a matricát be kell mutatni, de azt nem írták például, hogy forgalmit kérnek.

2022. febr. 25. 16:00
1 2
 1/15 veterán vas ***** válasza:
79%

Kb. 3 éve igényeltem új matricát. Hiányzott pár darabja (ki a fene gondol arra hogy összegyújtögesse a törmeléket), így eléggé nehézkes volt az ügyintézés.

Végül is sikerült.

2022. febr. 25. 16:24
 2/15 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor kérték tőled a matricát? És csak azt, mást nem, tehát forgalmi, törzskönyv?
2022. febr. 25. 16:54
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Tőlem nem kértek semmit sem, pedig vittem magammal.
2022. febr. 25. 17:08
 4/15 A kérdező kommentje:
A matrica darabjait sem?
2022. febr. 25. 17:14
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kértek semmit sem, tisztelt, 3-as válasz írója, akkor igen hanyag ügyintéző volt.

„56. § (1) A regisztrációs matrica utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével lehetséges. Az engedély kiadása, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj ügyfél által történő megfizetése után a NISZ Zrt. gondoskodik a regisztrációs matrica gyártótól való megrendeléséről.

(2) Az elveszett, eltulajdonított és a (3) bekezdésben meghatározottak kivételével a megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása nem engedélyezhető. A járművet ebben az esetben át kell rendszámozni.

(3) A megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható. Az utángyártandó - a szélvédőről eltávolított - matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni.”

↑ 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról hatályos szövegéből

2022. febr. 26. 14:29
 6/15 anonim ***** válasza:

#5 megkérdezték hogy azonosítható-e, mondtam hogy igen

nekem nem rongálódott meg, csak üvegcsere után csúnya volt így kértem a cserét

amíg meg nem jött az új, le se szedtem a régit, csak lőttem róla egy képet, de végül az sem kellett, csak beolvastak róla a számot

2022. febr. 26. 14:52
 7/15 anonim ***** válasza:
*beolvastam
2022. febr. 26. 14:52
 8/15 A kérdező kommentje:
5-ös! Most jól értem, hogyha nem sikerül rendesen leszedni, és bemutatni a darabokat, akkor új rendszám kell a kocsira?! :O Nem túlzás ez? Forgalmi és törzskönyv is itt van nálam, enyém az autó. Döbbenetes.
2022. febr. 26. 15:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az autóüveges felajánlotta, hogy

• vállalom, hogy leszedem,

• rábízom, de nem vállal felelősséget érte, hogy jól sikerül,

• körbevágja a szélvédőt, és azzal adja ide.

Osztottam, szoroztam: ha nem sikerül elég jól, akkor új rendszámot is igényelhetek, ennek költsége van + új forgalmi és új törzskönyv illetéke + a matrica illetéke. Ha beviszem szélvédődarabostól, akkor csak matrica illetéke. Nem volt nehéz döntés. A kormányablakos hölgy arcot vágott hozzá, de ott volt az ép matrica, szólni már nem szólt.

Komolyan veszik, mert hatósági jelzés, akárcsak a rendszám. Ha nem piros-fehér-zöld jelzésű, hanem EU-s jelű a rendszám, akkor regisztrációs matrica nélkül érvénytelen a rendszám. Ez is egy sarc. Az állam szempontjából sok esetben többes sarc, mert ennyi év után sem ügyelnek a matricára. Bár, nem tudom, hogy az autóüvegesek miért nem figyelmeztetnek mindenkit. Nekem még alá is kellet írnom a választásom, nehogy később perelhessem őket.

A sógorom halálra röhögte magát: neki nem újtípusú rendszáma van, nincs regisztrációs matricája, gondtalanul cseréltethet szélvédőt.

2022. febr. 26. 23:24
 10/15 veterán vas ***** válasza:

#1 vagyok.

Természetesen kellett a forgalmi és a tözskönyv is, továbbá a matrica darabjai. Elég foghíjasra sikeredett, de szerencsére össze lehetett legozni a 3betű-3szám kombinációt. Az ügyintéző bizalmatlan volt és borzasztóan körülményes. Kb egy hét múlva érkezett meg az új matrica.

2022. febr. 27. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!