Regisztrációs matrica pótlása?
Kb. 3 éve igényeltem új matricát. Hiányzott pár darabja (ki a fene gondol arra hogy összegyújtögesse a törmeléket), így eléggé nehézkes volt az ügyintézés.
Végül is sikerült.
Ha nem kértek semmit sem, tisztelt, 3-as válasz írója, akkor igen hanyag ügyintéző volt.
„56. § (1) A regisztrációs matrica utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével lehetséges. Az engedély kiadása, továbbá az igazgatási szolgáltatási díj ügyfél által történő megfizetése után a NISZ Zrt. gondoskodik a regisztrációs matrica gyártótól való megrendeléséről.
(2) Az elveszett, eltulajdonított és a (3) bekezdésben meghatározottak kivételével a megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása nem engedélyezhető. A járművet ebben az esetben át kell rendszámozni.
(3) A megrongálódott regisztrációs matrica utángyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható. Az utángyártandó - a szélvédőről eltávolított - matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni.”
↑ 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról hatályos szövegéből
#5 megkérdezték hogy azonosítható-e, mondtam hogy igen
nekem nem rongálódott meg, csak üvegcsere után csúnya volt így kértem a cserét
amíg meg nem jött az új, le se szedtem a régit, csak lőttem róla egy képet, de végül az sem kellett, csak beolvastak róla a számot
Nálam az autóüveges felajánlotta, hogy
• vállalom, hogy leszedem,
• rábízom, de nem vállal felelősséget érte, hogy jól sikerül,
• körbevágja a szélvédőt, és azzal adja ide.
Osztottam, szoroztam: ha nem sikerül elég jól, akkor új rendszámot is igényelhetek, ennek költsége van + új forgalmi és új törzskönyv illetéke + a matrica illetéke. Ha beviszem szélvédődarabostól, akkor csak matrica illetéke. Nem volt nehéz döntés. A kormányablakos hölgy arcot vágott hozzá, de ott volt az ép matrica, szólni már nem szólt.
Komolyan veszik, mert hatósági jelzés, akárcsak a rendszám. Ha nem piros-fehér-zöld jelzésű, hanem EU-s jelű a rendszám, akkor regisztrációs matrica nélkül érvénytelen a rendszám. Ez is egy sarc. Az állam szempontjából sok esetben többes sarc, mert ennyi év után sem ügyelnek a matricára. Bár, nem tudom, hogy az autóüvegesek miért nem figyelmeztetnek mindenkit. Nekem még alá is kellet írnom a választásom, nehogy később perelhessem őket.
A sógorom halálra röhögte magát: neki nem újtípusú rendszáma van, nincs regisztrációs matricája, gondtalanul cseréltethet szélvédőt.
#1 vagyok.
Természetesen kellett a forgalmi és a tözskönyv is, továbbá a matrica darabjai. Elég foghíjasra sikeredett, de szerencsére össze lehetett legozni a 3betű-3szám kombinációt. Az ügyintéző bizalmatlan volt és borzasztóan körülményes. Kb egy hét múlva érkezett meg az új matrica.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!