Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » KGFB: hogyan lehet az alábbi...

Tukk78 kérdése:

KGFB: hogyan lehet az alábbi esetet "lejátszani"?

Figyelt kérdés
Van egy személygépkocsim, szeretném lecserélni, eléggé hirtelen, mivel lett egy jó vétel. A saját autómat nyilván rendbe rakom (amellett, hogy folyamatosan karban van tartva) és például júliusig van műszaki, ezért elviszem műszakira is stb. Ezzel együtt a gondom az, hogy a kiszemelt autót lehet előbb kell megvásárolnom, mint, hogy az enyémet elvinnék. Ilyenkor hogyan tudok manőverezni a KGFB terén? Ugye amíg az én autómat nem viszik el, addig arról nem tudom levenni a biztosítást, viszont a másikat nem tudom a nevemre venni biztosítás nélkül! A bónuszról fogalmam sincs, hogy mozgathatom e, vagy csak akkor vihetem át, ha már a régit eladtam? Hovatovább, ha a régi biztosítója és az új nem ugyanaz a cég, akkor?? Megoldást jelenthetne, ha a régit ideiglenesen kivonatnám a forgalomból, de nincs rá lehetőségem, mivel nem tudom hol tárolni... Szóval érdekelne a dolgok menete és a lehetőségek! Köszönöm.
2021. jún. 14. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg csak úgy megy át a bónuszod az újra, ha előbb megszűnik a jelenlegi autódon. De valószínűleg van rá mód átvinni (pl. ideiglenes kivonatással).

Beszélj egy biztosítási alkusszal, szerintem ők tudnak segíteni.

2021. jún. 14. 19:52
 2/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

Lehet egyszerre több biztosításod. Sajnos a másodikra a bónuszod 0-ról fog indulni, de ha eladod a mostani autót, akkor a bónusz átvihető lesz, onnantól kezdve az annak megfelelő díjat kell majd fizetned, a túlfizetést pedig vagy visszakapod, vagy a következő díjból levonásra kerül. Az sem probléma, hogy nem ugyanannál van a biztosítás.

Az ideiglenes kivonás azért lehet problémás, mert ha hozni-vinni kell szerelőhöz/vizsgára, akkor nem egyszerűen beleülsz és mész.

2021. jún. 14. 20:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ezeket szerettem volna tudni! Így már tiszta! Üdv.
2021. jún. 14. 23:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Amíg el nem adod a régit, az újon A0 fokozatú biztosításod lehet.

Majd amikor a régit eladtad, a boztosítótól kapott igazolással kervényezheted az új kocsid biztosítasára a bónusz fokozat átvitelét.

Legalábbis én így csináltam.

De azért pár hónapig küzdöttem mire sikerült igazolást szerezni a régi biztosítójától :(

2021. jún. 15. 09:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez pofon egyszerű.

Eleve az új autó vásárlása független a másik eladásától.

Megveszed, megkötöd a biztosítást, A0-ban leszel. Van 2 hónapod fizetni.

Eladod a mostanit, lejelented, a biztosító felé.

Arányosan visszautalják a befizetett díjat.

Kéred a bonusz átvezetését, módosítják a díjat, befizeted, és kész.

Nekem online minden ment mint a karikacsapás

2021. jún. 15. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:

(A forgalomból történő ideiglenes kivonatás nem csak "problémás, mert ha hozni-vinni kell szerelőhöz/vizsgára, akkor nem egyszerűen beleülsz és mész.", hanem nem is teszi lehetővé a bunus fokozat átvitelét.

A kivonás időtartama alatt - akár az üzembentartó/tulajdonos kérésre történik, akár hatóság vonatja ki hivatalból - nem szűnik meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés, folyamatosan fennáll, csak a díjfizetési kötelezettség szünetel.)

2021. jún. 19. 21:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2021. júl. 13. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!