KGFB: hogyan lehet az alábbi esetet "lejátszani"?
Elvileg csak úgy megy át a bónuszod az újra, ha előbb megszűnik a jelenlegi autódon. De valószínűleg van rá mód átvinni (pl. ideiglenes kivonatással).
Beszélj egy biztosítási alkusszal, szerintem ők tudnak segíteni.
Lehet egyszerre több biztosításod. Sajnos a másodikra a bónuszod 0-ról fog indulni, de ha eladod a mostani autót, akkor a bónusz átvihető lesz, onnantól kezdve az annak megfelelő díjat kell majd fizetned, a túlfizetést pedig vagy visszakapod, vagy a következő díjból levonásra kerül. Az sem probléma, hogy nem ugyanannál van a biztosítás.
Az ideiglenes kivonás azért lehet problémás, mert ha hozni-vinni kell szerelőhöz/vizsgára, akkor nem egyszerűen beleülsz és mész.
Amíg el nem adod a régit, az újon A0 fokozatú biztosításod lehet.
Majd amikor a régit eladtad, a boztosítótól kapott igazolással kervényezheted az új kocsid biztosítasára a bónusz fokozat átvitelét.
Legalábbis én így csináltam.
De azért pár hónapig küzdöttem mire sikerült igazolást szerezni a régi biztosítójától :(
Ez pofon egyszerű.
Eleve az új autó vásárlása független a másik eladásától.
Megveszed, megkötöd a biztosítást, A0-ban leszel. Van 2 hónapod fizetni.
Eladod a mostanit, lejelented, a biztosító felé.
Arányosan visszautalják a befizetett díjat.
Kéred a bonusz átvezetését, módosítják a díjat, befizeted, és kész.
Nekem online minden ment mint a karikacsapás
(A forgalomból történő ideiglenes kivonatás nem csak "problémás, mert ha hozni-vinni kell szerelőhöz/vizsgára, akkor nem egyszerűen beleülsz és mész.", hanem nem is teszi lehetővé a bunus fokozat átvitelét.
A kivonás időtartama alatt - akár az üzembentartó/tulajdonos kérésre történik, akár hatóság vonatja ki hivatalból - nem szűnik meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés, folyamatosan fennáll, csak a díjfizetési kötelezettség szünetel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!