Tegnap a főúton közlekedtem, és egy ember akkor csalogatta visszafelé az elszökött kutyáját, amikor én jöttem. Fékeztem, de sajnos elütöttem a kutyát, és ahogy csúsztam a fékezés miatt, belecsúsztam egy útszélen parkoló autóba. A helyszínelők úgy ítélték meg, hogy a parkoló autóban okozott károkat nem az én biztosítóm fizeti, hanem a kutya gazdája és ezzel együtt az én kocsimra is ő fizet. Legalábbis fizetne, de mint kiderült, olyanok mint a templom egere, ha van egy kis pénzük inkább elisszák, sohasem dolgoztak életükben, semmi vagyonuk. És itt jön a kérdés, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Nyeljem be a többszázezer forintos kárt, csináltassam meg a saját pénzemből? A rendőrök nem segitettek ezugyben, annyit mondtak hogy sajnáljàk, de nem tudnak mit tenni. Létezik, hogyha egy nincstelen semmirekellő ember vagy, akkor te bármit megtehetsz, mert nincs miből büntetni?? Felháborító.....!!!! Valami esetleg járt már hasonlóan? Találtatok megoldást?? Nagyon megköszönném a segítséget, mert sajnos én sem vagyok abban az anyagi helyzetben, hogy csak eltekintsek efelett! :((
Tudom hogy off, de ez hol történt? Csak mert a környéken hallottam hogy volt v.mi ilyesmi eset. Legalább megyét irj, oszt meg lesz az örömöm😅
2021. márc. 17. 09:29
12/18 anonim válasza:
2012. évi II. 193.§ szerint polgári peres útra is terelheted.
Elvileg a jegyző is kiszabhat ilyenkor köziges bírságot + ugye ott van a te kárigényed is.
Most itt sokan a "börtönt" emlegették, na azért ennyire nem súlyos a dolog :D
Ha valamit a kutya tulajdonosnak meg kell fizetnie, de nem tudja, akkor ott van még a közérdekű munka, azzal is le tudja dolgozni X nap alatt az összeget.
Ha nem akarja, vagy nem tudja, akkor van ott az elzárás lehetősége. (Nem börtön!)
De ebből tényleg nem lesz neked pénz. Keress ügyvédet!
2021. márc. 17. 12:58
13/18 anonim válasza:
... bár ez a kutyás ügy jobban belegondolva azt hiszem nem is büntető elzárással. Csak max közérdekű munkával lehet "kiegyenlíteni a számlát."
2021. márc. 17. 13:01
14/18 anonim válasza:
Ami még lehet, hogy egyes lakásbiztosítások felelősségbiztosítása fedezi az ebtartásból eredő felelősségkárokat.... de amit írsz, kétlem...
2021. márc. 17. 16:32
15/18 A kérdező kommentje:
11. Szabolcs megye 😅
2021. márc. 20. 14:02
16/18 A kérdező kommentje:
Találtunk megoldást. A MABISZ-hoz fordulunk aki igaz csak enyhíti a kárt, de igy is jobb mint a semmi. Ő meg majd behajtja rajtuk.
2021. márc. 20. 14:07
17/18 anonim válasza:
Nee... Egy orvos autója tört össze, te pedig egy nő vagy?
Munkám során sok idős emberrel is találkozom, akik szeretnek mesélni. Egyik öreg néni mesélte, hogy a fiának összetörte egy nő az autóját mert kiugrott elé egy kutya. Látom a kérdést, mondom ki tudja...
2021. márc. 20. 14:09
18/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy orvos volt e, azt tudom hogy a korházban dolgozik nyíregyházán. Igen “nő” vagyok, 18 éves és egy kis városban történt.. :D kicsi a világ, ha tenyleg ugyan arrol beszelunk :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!