Xyz987456 kérdése:
Eladhatom a kocsimat az üzembentartó tudta, és beleegyezése nélkül?
Figyelt kérdés
Van egy Ignisem én vagyok a tulaja, anyám az üzembetartó.
Azért így csináltuk, mert a KGFB így ólcsóbb volt.
Én használom a kocsit, törzskönyv,forgalmi nálam, a biztosítást fordulónappal felmondtam, mert a saját nevemre akartam iratni.
Jött egy lehetőség, és most vettem egy másik kocsit, így eladom az Ignist.
Eladhatom az üzembentartó tudta és leegyezése nélkül?
ma 17:43
1/3 anonim válasza:
Az uzembentarto hozzajarulasa nem kell semmihez. Siman eladhatod, a biztositast viszont fel kell mondani es akkor visszaadjak az idoaranyos biztositasi dijat is (ergo automatikusan nem!)
2/3 anonim válasza:
Az üzembentartóit visszavonhatod egymagad a hivatalban. Eladáshoz pedig törzskönyv kell, az üzembentartó véleménye nem tényező.
3/3 anonim 

válasza:

Az átadott üzembentartói jogod nem kell külön eljárásban visszavonni. Mivel te vagy a tulajdonos, eladhatod az autót; sak te adhatod el. Az átírással édesanyád üzembentartói joga megszűnik, hiszen az eladást követő átírással az új tulajdonos a tulajdonjoggal együtt megkapja az üzembentartói jogot is. Mivel a KGFB-t az üzembetartónak kell kötnie és fenntartania (aki egyben tulajdonos és üzembentartó, üzembentartóként köteles erre), az üzembentartói jog megszűnésével édesanyád kötelező biztosítása érdekmúlással megszűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!