Ha a tulajdonos beleegyezik, én mint üzembentartó eladhatom-e az autót amit használok?
Figyelt kérdés
2013. okt. 13. 09:31
1/6 anonim válasza:
Nem. Az adhatja el, akinek a nevére van kiállítva a törzskönyv, vagyis a tulajdonos!
2/6 anonim válasza:
Ráaádsul a pénz a tulajé, tehát neked nincs is hasznod belőle hacsak nincs az alapesettől eltérő megállapodás.
3/6 A kérdező kommentje:
Az se járható út, ha a tulajdonos az üzembentartó nevében adja el az autót?
Segítségül kapna x összeget az eladási árból.
2013. okt. 13. 09:43
4/6 anonim válasza:
Az adás-vétel lebonyolításához mindenképpen kell a tulajdonos is! Alaphelyzetben nála van az autó törzskönyve is, ami kell az átruházáshoz!
Az alapelv a jogban: "Tulajdonjogot csak tulajdonostól lehet szerezni, minden más szerződést semmisnek kell tekinteni"!
5/6 anonim válasza:
Az üzembentartónak semmi köze a tulajdonjoghoz...
A tulajdonos megteheti, hogy holnap reggel felkel és eladja az autót. Még csak az üzembentartó beleegyezése sem szükséges hozzá.
Az üzembentartó nem adhat el semmit, hiszen nem az övé!
6/6 anonim válasza:
anno mi ugy oldottuk meg hogy a testvérem a tulaj én a üz tarto és kitöltettem a testvéremmel az adásvételi rá vonatkozo részét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!