Mi a különbség az üzembentartó és a tulajdonos között?!
Használt autót szeretnék vásárolni, és egy biztosítási oldalon egy kalkulátor segítségével próbáltam meghatározni a kötelező biztosítások díját egy-egy autóra.
Azonban, ha úgy csináltam, hogy a tulaj és az üzembentartó személy azonos, akkor mindig 15ezer feletti összeg jött ki egy negyedévre, ha viszont külön állítom be az üzembentartót és a tulajt, akkor már a végösszeg csak 5ezer/negyedév. Akkor ez most hogy is van?!
Úgy szeretném, hogy az autó tulaja én lennék, viszont az üzembentartó édesanyám, mert ő sokkal több kedvezményre jogosult a biztosítókat illetően, mint én! Ez így megoldható?! (bocs, ha hosszúra sikeredett...)
Ne lacafacázz..vedd meg anyuval az Ő nevére, és te jársz vele. Ez a legegyszerűbb,kevesebb biztosítást fizetsz,anyukád meg nem fogja "lenyúlni" az édes fiát egy autóval.Már bocs hogy így írom,de minek bonyolítani,el kell vinni az anyukát aláírni,egyszer..aztán csak fizetni a kisebb csekket..neked.
Én így tennék.
Köszönöm a válaszotokat, de épp ez az amit nem értek. Ha úgy csinálom a kalkulátorral, hogy ő a tulaj és az üzembentartó is egyszerre, akkor is óriásira rúg a biztosítási költség! A biztositasponthu oldalon csináltam már több próbát és nem értem, hogy miért ugrik magasra az összeg ha a tulaj és az üzembentartó azonos személy (jelen esetben Anya), ha viszont különböző személyekről van szó, akkor már tűrhetőbb az ár!
Tudom, hogy a biztosítás rengeteg mindentől függ, de ugyanazokkal az adatokkal zongoráztam végig mind a kétszer az egészet...
Egyszerűen megoldható a dolog. Adásvételi szerződést megkötheted a nevedre, aztán az édesanyáddal írtok egy üzembentartói szerződést. Két tanu, dátum stb.
Az átírásnál nem fizetsz többet és a biztosításod is kevesebb lesz.
Az átírási illeték a következőképpen alakul: a tulajdonos fizeti az átírási illeték 3/4 részét, az üzembentartó pedig az 1/4 részét.
Te mint tulajdonos bármikor kérheted az üzembentartó törlését a forgalmi engedélyből és a nyilvántartásból.
Bár még mindig nem értem, hogy miért rúg ilyen magasra az összeg ha a két dolog azonos személyben teljesül? Ezekszerint mindenki, akitől azt hallom, hogy negyedévente csak 5ezer forintot fizetnek a biztosítónak, úgy oldották meg, hogy az egyik fél a tulaj a másik az üzembentartó?
Mert nekem az a furcsa, hogy bárkinek a nevével/adataival csinálom meg, ha a két dolog azonos akkor nagyon nagy a negyedéves összeg... Nem értem... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!