Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vettem egy kocsit. Teljesítmén...

Vettem egy kocsit. Teljesítményadót, mikor és hol, hogyan kell befizetni?

Figyelt kérdés

Tehát, rendesen megvettem adásvételivel, biztosítást, eredetvizsgálatot elintéztem, átírattam, új forgalmit kaptam, törzskönyv is megjött.

De a teljesítményadó, (súlyadó), intézése, hogy történik? Automatikusan a helyi önkormányzat kűld ki csekket a címere? Vagy nekem kell jelentenem valahol?

(Pénzben ez kb. hány Ft egy évre? 1000 köbcentis kisautó, 69 LE).

tegnap 10:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Azt majd küldik. Általában már ügyfélkapun.

De hacsak nem most lett forgalomba helyezve az autó Magyarországon, ezt idén még az előző tulaj fogja kapni.

tegnap 10:55
 2/2 anonim ***** válasza:

(A gépjárműadót 2021. január 1-től nem az önkormányzat, hanem a NAV állapítja meg és szedi be. Bejelenteni nem kell, a gépjármű nyilvántartás alapján állapítják meg.

Személygépkocsi esetén, alapvetően a gépjármű hajtómotorjának teljesítménye és a gyártástól eltelt évek száma szabja meg a gépjárműadó éves mértékét, de ezévtől erre is vonatkozik az inflációkövető adómérték, azaz, a megelőző év júliusának fogyasztóiár-indexével módosul.

Vélem, hogy úgy van, ahogy az 1-es válasz írója feltételezi; ha nem, akkor az év hátralevő részére az időarányos részt kell megfizetned.

A jövő évit, még nem lehet pontosan tudni, de a NAV közleménye alapján az ideit pontosan kiszámolhatod, a jövő évi pontos értékkel várhatsz októberig, akkor közli majd a NAV a következő évit. Tehát, az idei: [link] )

tegnap 18:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!