Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Baleset utáni értékcsökkenés...

Baleset utáni értékcsökkenés – ki fizeti az ügyvédet?

Figyelt kérdés

Nemrég balesetet szenvedtem, amelyben egyértelműen a másik fél volt a hibás, ezt a biztosítójuk is elismerte. A javítás költségeit megtérítették, viszont mivel egy szinte új autóról van szó, és a kár jelentős volt (3,6 millió forint), szeretnék értékcsökkenési kártérítést is kapni. A biztosító azonban csak egy minimális összeget ajánlott fel, ami szerintem nem reális. Ezért ügyvédhez fordulnék.

Ilyen esetben az ügyvédi költségeket nekem kell fizetnem, vagy ezt a másik fél biztosítójának kell állnia?

tegnap 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Alapvetően mindig a pervesztes állja az ügyvédi költségeket.
tegnap 17:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Tehát ez az esetben a másik fél?
tegnap 17:46
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

De nem volt még per.

Azzal, hogy a biztosító fizet kgfb alapján, még nem biztos, hogy te nyernéd a pert és az sem biztos, hogy megítélne még akkora összeget, amit te szeretnél!

tegnap 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen az fizeti, aki elveszti a pert. De normális ügyvéd bele sem megy a perbe, ha látja, hogy nem nyerhető meg. Mondjuk eleve érdemes lenne először fellebbezni, hogy elutasítják-e és csak utána belemenni az ügyvédi költségekbe.
ma 11:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Mi van, ha egy per egyáltalán nem szükséges, és az ügyvéd csak néhány levelet küld a biztosítónak, mert az látja, hogy komolyan gondolom, és végül fizet?

Ki fizeti akkor az ügyvédet?

ma 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!