Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű biztosításnál jelenle...

Gépjármű biztosításnál jelenleg hogy van ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

3 éve volt egy káreseményem akkor úgy hozta ki a biztosító hogy én voltam a hibás teljesen jogtalanul végülis,de ez most teljesen mindegy is.

Akkor gazdasági totálkár lett kb. Az autó és megjavíttatás helyett inkább eladtam. (Másik felet pedig kártalanította a biztosítóm!)

Volt másik autónk így elegendő volt 1 autó,de most olyan helyzet jött,hogy szeretnénk venni mégegyet mert szükség lenne rá.

Kérdésem a következő,hogy ilyenkor hogyan úszhatom meg a magasabb biztosítási díjat? Mert azt beszélik,hogy ilyenkor az előző káresemény miatt magasabb induló összeggel fogok kezdeni,de beszélnek sajnos mindenfélét. Van aki aztmondja,hogy elegendő annyi,ha annál a biztosítónál ahol voltam nem kötök biztosítást hanem másikat választok és így megoldódik a dolog.

Mennyi idő egyébként pontosan amíg elévül egy káreseményes dolog?

Van aki aztmondja legyek én a tulajdonos,feleségem pedig az üzembentartó és így is olcsóbb,de a jelenlegi autónk az ő nevén van,gyerek még nincs így nagyobb kedvezményt nem tudunk rá szerintem igénybe venni.

Van egy robogóm is ami a saját nevemen van biztosítás ügyileg(de más biztosítónál) és a káreseményt követően itt sem történt csak max 1000ft-os éves díjemelkedés úgyhogy ha rendszerből látnák másnem ezt emelnék fentebb jól gondolom?

Kíváncsi vagyok mi a helyes út és megoldás ilyenkor.?

ma 09:23
 1/3 anonim ***** válasza:
55%

"hogy ilyenkor hogyan úszhatom meg a magasabb biztosítási díjat?"

Úgy, hogy nem veszel többé autót.

ma 09:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha 3 éve nem volt a neveden autó, akkor a bónuszt is elvesztetted, nem?

Akkor meg eleve magasabb díjról indulsz.

A kérdésre akkor kapsz választ, ha kalkulálsz a kinézett autó adataival!

ma 09:33
 3/3 A kérdező kommentje:

1. válaszadó: Ez valóban igaz lenne,hogy nem évül el x idő után?

2. Válaszadó: Tudom hogy a bónusznak már lőttek,de én arra próbáltam ezzel utalni,ha vissza tudják nézni rendszerben a kártörténetet akkor arra való tekintettel fogok magasabb összegről indulni egy másik A0-ról induló emberhez képest,vagy ez hülyeség? Ha máshol kötöm nem lesz magasabb?

A kinézett autó adataival úgy kalkuláljak,hogy káresemény megadása nélkül A0-ban? Gondolom én..

ma 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!