Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Miert nott a biztositasi...

Miert nott a biztositasi dijam? Atleptem egy bonusmalus fokozatot, karesemeny nem tortent.

Figyelt kérdés
Ennek ellenere 200 ft-tal tobbet kell fizessek.
2021. febr. 12. 11:42
1 2
 1/12 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ilyen ez a biztositos dijszabás.......egyebkent,remélem nem ez a 200forint fog földhöz vágni.Amúgy sem kötelezó velük újraszerződnöd,ha sokallod ott a netrisk,töltsd ki aztán a neked tetsző ajanlatot adóval megkötöd az kgfb-t azt csokolom
2021. febr. 12. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy elfogadtad már az ajánlatot? Ha még nem, akkor kalkulálj újra online.
2021. febr. 12. 11:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Ujrakalkultam, ugyanezt a biztositot hozza fel legolcsobbnak.
2021. febr. 12. 12:03
 4/12 A kérdező kommentje:

Egyszeruen arrol van szo hogy:

"Bár a káresetek száma visszaesett, az egy kárra eső helyreállítási költségek az év eleje óta meredeken növekedtek. Januárban kétszámjegyű óradíjemelést hajtott végre, ami szintén jelentősen hozzájárul a javítási költségek megugrásához"

Tehat magyaran mondva, mi fizetjuk a javitasi koltsegeket. Csak azt nem ertem akkor miert nem ingyen javitjak az autokat, es ha a biztosito ugyis kifizeti! Akkor engem ketszeresen is meglopnak, egyszer meglop az autoszerelo masodszor a biztosito.

2021. febr. 12. 12:05
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

"Csak azt nem ertem akkor miert nem ingyen javitjak az autokat, es ha a biztosito ugyis kifizeti!"

Azt látom, hogy nem érted miről szól a kötelező felelősségbiztosítás. :)

De ha ennyire felpaprikáz a 200 foritos emelés, akkor elárulom nekem 3000 forinttal lett olcsóbb. Magyarán te fizeted az ennyem is, tiszta Robin Hood.

2021. febr. 12. 12:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az 5-ös válaszban írt összeghez add hozzá, hogy én - és rengeteg társam - visszaigényelhettünk egyhavi díjat, pedig nem is javult a bonus besorolásom, mert kb. Mátyás király uralkodása óta B10-ben vagyok. Hát, ha ezt évi 200 Ft-onként akarod megtéríteni a biztosítónak, ne csodáld majd, ha elfogy a türelmük, és jó nagyot emelnek a díjadon. Szívás, hogy te a rosszabbik oldalon vagy, de ez kell az egyensúlyhoz.

Viszont, azért mert nem találsz olcsóbb biztosítást, ne légy tehetetlen!

Könnyen visszaszerezheted a 200 Ft-ot a megoldáshoz szükséges költséggel együtt; és csak rajtad múlik, hogy Ludas Matyi példájára akár háromszorosan is, vagy akárhányszorosan szárnyalod túl a visszavágást.

S z á m p é l d a :

Valakinek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves díja 46990 Ft, az éves gépjárműadója 6300 Ft.

Ez évi (46990+6300=) 53290 Ft, ami napi (53290/365=) 146 Ft.

A forgalomból kérelemre történő ideiglenes kivonás közúti közlekedés igazgatási tevékenységének hatósági díja 2300 Ft. (A kérelmező határozhatja meg a kivonás kezdőnapját - ez csak a kérelem beadásától későbbi nap lehet -, és a befejező napját. A kivonás leghosszabb időtartama 6 hónap lehet - bár ez ismételhető.) Nem kell megfizetni sem a KGFB-nek, sem az adónak a kivonás időtartamára eső díját. A kérelem online is intézhető.

Az autószerelő – eszerint, mint elsőrendű vádlott -, másodszor a biztosító – eszerint, mint másodorendű vádlott; és így immár bűnszövetségben – éves szinten 200 Ft-tal meglop téged. (A te meglátásod, hogy ők ilyen sorrendben, meglopnak, ezt a 2021. febr. 12-én 12:05-kor megjelent kommentben ismertetted. Jó nagy zagyvaság, de nem próbállak meggondolásra rávenni.)

Na most, ha a példabeli sértett szintén 200 Ft-os díjemelést kifogásol, és akar visszakapni, ez 2300 Ft-jába kerül, vagyis már (200+2300=) 2500 Ft mínuszban van.

Ha 18 napra vonatja ki forgalomból az autót, akkor a KGFB-n és az adón (18*146=) 2628 Ft-ot spórol. Ez (2628-2500=) 128 Ft többlet. Nem csak hogy visszanyeri a 200 Ft-ot, és egyensúlyba kerül a lelke, hanem nyer 128 Ft-ot. És mivel biztos nyerőszériába került, minden tovább napon 146 Ft-tal nő a nyeresége.

Nem gondolom, hogy neked épp annyi az éves KGFB díjad és adód, mint ami a példában van, de a minta alapján könnyen megtervezhetsz egy nyerő stratégiát, napra kiszámolva. Csak a bosszúvágyadtól függ, hogy hányszorosan spórod vissza a 200 Ft-ot. És, csak van az évben olyan rövid időszak, amikor nem használod az autót.

2021. febr. 12. 14:09
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha nem tetszik, akkor add el az autót, és használj tömegközlekedést, biciklit, gyalogolj. Nagyon sokat tudsz ezzel spórolni, és nem kell a csúnya biztosítónak se fizetned.
2021. febr. 12. 14:10
 8/12 A kérdező kommentje:
Na te #6-os nagyon okos erre felelj: a biztositok az alapjan szabjak a dijat hogy mennyi kar keletkezett az elozo even. Ez alapjan ha kar tortenik, akkor azt tudjak fedezni. De miert kell akkor megemelni a vetkes biztositasanak a dijat, miert kell tobbet fizetnie? Hiszen olyan kar tortent ami bele volt kalkulalva a dijakba!
2021. febr. 12. 19:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz képest, hogy a címben azt írtad károkozás nem történt, most mégis a vétkes díján értetlenkedsz?

Gyanús vagy te nekem :D

2021. febr. 12. 19:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha kárt okoztál, és a szerelő tőled is kér pénzt, meg a biztosító is fizet neki, akkor téged átvertek :)
2021. febr. 12. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!