Holnap megyek kifizetni kp-ba a kárt amit okoztam, de nem kene írni valamilyen papírt hogy kifizettem? Vagy csak kerjem vissza a betetlapot? Ilyenkor mit kell csinálni?
Ha betétlap nincs a másiknál, akkor már nem tud a biztosítóhoz menni. Csak az a kérdés, miféle ember. Gondolom, megegyeztetek egy összegben, hogy a besorolásod ne essen vissza. Ezt a biztosító is fel szokta ajánlani, de lehet, magasabb összeg lenne (meg az is, hogy kisebb).
A másik fél a rendszám alapján fel tud jelenteni, hogy te elmentél, nem írtatok papírt stb. Meg fog bukni, de addig elég kényelmetlen lenne.
Nem kell túlbonyolítani, de azért a kérjek egy nyugtát arról, hogy ezen és ezen a napon, a xxx-xxx gépkocsiban okozott kár enyhítésére szóbeli megállapodás alapján a mai napon ennyi forintot átvettem ettől és ettől. További követelésem nincs.
Vagy valami hasonló.
Első! Nyilván megállapodtak, és kihagyják a biztosítót. Ez mindkét fél számára előnyös lehet, meg kockázatos is. De gyakori megoldás.
A károsult azonnal pénzhez jut, nem kell várni kárszakértőre stb. Ha nem akarja, meg sem csináltatja a kocsit. A másiknak nem nő meg a havi díja hosszú időre, és az így keletkező többlet összességében meghaladja a kért összeget.
Természetesen írjatok egy papírt az összeg átvételéről, legyen benne, hogy milyen káresemény (időpont, hely, rendszámok, mint a betétlapon)
A betétlapot meg tépjétek szét rituálisan.
Én is voltam már így.
Mindenképpen írjatok papírt. És azért akárkivel ne menj bele ilyenbe. Bármikor újra mondhatja, hogy te kárt okoztál neki. És ha voltak tanúk vagy kamera, akkor hiába kéred vissza a kitöltött papírt, majd megírják újra, és a tanúk vagy a felvétel igazolja, hogy te voltál a hibás.
Szóval, nem biztos, hogy érdemes ilyenbe belemenni egy vadidegennel.
#5 engem folyamatosan meglepetés ér, már nem is tudok elképzelni olyat amin csodálkozom.
Egyépként megtörtént a "betétlap visszavásárlás" világi jóemberek, nem élnének vissza ezzel márcsak azért is mert jó emberismerő vagyok. Írtunk róla egy papírt meg a betétlap is megsemmisült (#6 :D).
Egyépként hogy ne legyen uncsi a kérdés 100e forintot fizettem.
#9: simán megéri, évekig fizetné a plusz pénzt a biztosítónak. Olyan biztosítási díjak vannak, beszarsz.
Baleset után simán felemelik 300e-re a következő évi köteleződet, és még 3 év múlva is 150e lesz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!