Simson S50 4. sebesség?
Egy újabb baromság.
Ha elhagyják a turbó hűtést akkor mi hűti?
Sajnos nem igazán kivitelezhető házilag. Két módról olvastam:
1.) Sperber váltóját beleépíteni. simson.hu-n volt róla szó, azt írták, hogy marógépen kell dolgozni előtte a blokkon. A másik baj, hogy a sperber ritka mint a fehér holló, ha veszel egy jó Sperber motort, inkább használd azt.
2.) A hetvenes években a Simson gyári csapata épített S50-re alapozva 4 és 5 sebességes verseny motort. Viszont nekik ott volt az egész gyár... és nem jelentett gondot, pl. onteni néhány gyáritól eltérő blokkfelet. És a történet vége az, hogy az általuk kitalált váltóval gyártották az S51-et. Szóval, ha az ő megoldásukat akarod használni, vegyél egy S51-et.
Száz szónak is egy a vége: Meg lehet csinálni, de nagyon bonyolult és nagyon drága. Van a műegyetemen egy fickó, a mániája a Pannónia motor. Tervezett hozzá 5 fokozatú váltót. (A váltója lényegében nem bonyolultabb annak se, hiába nagyobb motor.)
Legyártatta a váltót.
Saját bevallása szerint fél millió forintba volt mire kész lett. Ezelőtt tíz évvel. (link: [link] ) És a tervezésért ő még nem is kellett fizessen, neked meg kéne, feltéve, hogy nem vagy gépészmérnök.
Utószó: Nekem is S50B-m van. 95 kg vagyok második fokozatban felvisz szinte bárhova. Az S50 egy jó motor, így ahogy van, csak menni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!