Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A luxusautó tulajok miért...

A luxusautó tulajok miért érzik feljogosítva magukat, hogy ők elsőbbséget élveznek az utakon? Illetve mások miért "csicskulnak be", ha meglátnak egy drága autót?

Figyelt kérdés
Többször megtapasztaltam már, hogyha feltűnik egy AMG Merci/BMW/Q7-es Audi (főleg ha fekete), akkor a kisember a Suzukijával nem mer a kereszteződésbe behajtani, sávot váltani, autópálya belső sávjából (amikor előzi a kamionokat) úgy igyekszik visszatérni a külsőbe, mintha az élete múlna rajta és pirosnál/városban cirkálásnál pedig 10 méter távolságot hagy előtte. Értem én, hogy drága lenne a biztosítás, ha véletlenül meghúznának egy ilyen 30-50 milliós kocsit (és mégha nem ő lenne a hibás a jó magyaros korrupció miatt őt hoznák ki vétkes félnek), de az tényleg nem normális, hogy ennyire fo**anak ezektől az autóktól. Mert azért még nem Oroszországban élünk (elvileg), hogy a G Merci tulaja egy pisztollyal szálljon ki, ha a mögötte jövő autót egy picit dudál, amiért veszélyesen bevágott elé a maffiózó. Persze ha másik oldalról közelítem meg ennek a jelenségnek a megfelelőjét, akkor elmondható, hogy ezen luxusautótulaj meg úgy közlekednek, mintha rájuk nem vonatkoznának a szabályok és azt hiszik, hogy amiért drága autót birtokolnak már mindent megtehetnek az utakon. Ezen sorok végére érve egyre inkább költői kérdésnek tűnik ez az egész, de azért leírhatjátok, hogy ti mit gondoltok erről. Hogyan viszonyultok ezekhez a "kivételezettekhez" illetve ha ti is érintettek vagytok a kérdés alanyaként, akkor ti visszaéltek a korrupció és státuszszimbólum által nyújtott "védőburokkal" vagy a pénzetek ellenére ti is normálisak tudtok maradni (ha érintettek vagytok akkor az autó márkáját is írjátok le). Köszi.

2019. jún. 26. 08:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Érdemes megnézni egy-két fejet az autókban, főleg azokat, akik rámásznak a másikra, "tolják" az előttük menőt.

Rendszerint ilyen nagyon menő napszemüvegben, semmiképpen sem egy kisautóban, pökhendi ábrázattal a képén, rendszerint vigyorogva.

Ezek ilyen pökhendi szaralakok, az életben se sokkal másképp viselkednek.

2019. jún. 26. 11:48
 12/16 anonim ***** válasza:

A sok pénz, és a nagy autó teljesen elveszi az ember itélőképességét...ez így van mindenhol.

hiába mentem kulturáltan 170-el az autópályán, úgy letoltak egy mégnagyobb BMW-vel, hogy csak pislogtam...amikor elmentek mellettem beintettek, mert csak egy hülye fehér turista voltam..

a pénz beszél..

2019. jún. 26. 12:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

C osztályos Mercedesem van. Fekete.

Autópályán 120-130-cal megyek. Ha kamionsort előzök, és beér valaki aki látom hogy 150-nel, vagy gyorsabban jön, énis rálépek kicsit a gázra. 140-ig mondjuk. Hogy minél kevesebbet tartsam fel. Ez nem félelem, pusztán jófejség. Ugyanúgy igyekezni fogok befejezni az előzést egy Suzuki előtt, mint egy Bentley előtt. Félelemhez köze sincs.

Aztán ha rátesz egy lapáttal, és villog meg mozgolódik, meg indexel meg tol le mint állat, na akkor megvárom még mellém ér, aztán általában hagyom erőlködni :D Legtöbbször elvéreznek... Hozzáteszem általában pont a drága autók türelmesek. Látják hogy mész, megvárják, elhaladnak.

Ellenben az ilyen pudva VW-en meg lerúgott 600 ezer forintos BMW-k az utólagos angel eyes-al, akik marhán meg akarják mutatni hogy hogy megy a 140 ló.

Amúgy meg semmi köze ahhoz senkinek, hogy mennyivel megy a másik. Nem vagy rendőr. Ha megbüntetik, azzal majd ő foglalkozik. Ha ő 200-zal akar menni, te nem tarthatod fel. Neked kötelességed a jobbratartás, és el kell engedned amint tudod. Nincs ilyen hogy beállsz elé 120-szal és "dehát hova siet, mikor 130-cal lehet menni" és 10 percen keresztül előzöd a kamionsort, mögötted meg már 100-an haladnának. Ezt felejtsük el. Ha ilyet csinál előttem bárki, azt énis nyakonrúgnám. Ez a "hova siet" felfogás... lehet tök jó indoka van hogy siessen és megengedett sebesség fölött menjen. Neked annyi dolgod van, hogy kimenj a külsőbe és elengedd. A többin meg fájjon neki a feje.

Egyébbként meg ha valaki drága autóból tahó, azt sokkal előbb megjegyzi az ember. Média is jobban felkapja a fejét, ha valaki luxusautóval szabálytalan. Külön ki is szokták emelni... "Különösen nagyértékű luxusautó"

Előbb emlékszik bárki az ilyen esetekre, mint amikor egy Opel Corsa erősködik. Fogod aztán elengeded, 3 perc múlva elfelejted...

De ha jön egy BMW, akkor meg megy az anyázás meg a köcsög BMW-zés fél óráig, butaparaszt, biztos bűnöző, biztos tök hülye, biztos vette a jogsit, különbenis hovaazanyámba siet. Na pont ezért van ez az effektus...

Ugyanannyi tahó van purdé autókkal, csak az jobban elvegyül, elfelejti az ember.

2019. jún. 26. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem akik ezektől a kocsiktól félnek, azok a többi kocsistól is tartanak. Nem mindenki ilyen. Én pont leszarom, ha nekem van előnyöm akkor én megyek. Ugyan úgy kielőzöm őket mint a sima kocsikat.
2019. jún. 26. 17:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Alaptalan sztereotípia az egész kérdés.
2019. jún. 26. 22:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Múltkor indokoltan siettunk, nagyon indokoltan. Erre előttünk egy nagyokos egy ezer éves rozsdás rozoga vw-vel elkezdett szórakozni, nem ment le, ráadásul többször beletaposott a fékbe természetesen direkt. Nem autótól és pénztől függ a bunkóság, hanem embertől. Senkinek semmi köze hozzá, hogy valaki miért siet. Az az ő baja, ha kapja a csekket. Lehet komoly indoka rá, el kell engedni és kész. Én is elengedek mindenkit, ha látom, hogy gyorsabban közelít mögöttem, mindegy milyen autója van. Minden cirkusz nélkül. Mert ez a normális.
2019. jún. 27. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!