Nem indul a motorom a téli elrakás után. Mi lehet a baj?
Sziasztok!
Most vettem elő a motoromat (yamaha yzf r125) a téli pihenése után. Az aksi ki volt véve, és a töltő azt mutatja, hogy elvileg fel van töltve. Viszont amikor beraktam a motor nem igazán akart elindulni. Lámpák égnek, gyújtás van, benzin van, és hallani, hogy próbál elindulni a motor, de mégsem sikerül. Ha meg sikerül, akkor azonnal le is fullad. Mi lehet a baj? Holnap vinném szervizbe, szóval csak azt kéne elérni valahogy, hogy eljussak vele odáig.
Ülepedet üa. ellátó rendszer?
Legegyszerűbb : tölts rá frisset bőven.
Legjobb: tisztítsd előtte teljesen.
Legalább úgy írnád le hogy érteni is lehessen.
"a motor nem igazán akart indulni"
"elvileg fel van töltve". Gyakorlatilag kell feltölteni és úgy hogy fel legyen töltve.
Ez mit jelent , mivel az akksit is emlegeted ?
Nem tekeri vagy teker az öninditó de nem indul???
Hát nem tűnsz egy műszaki zseninek...
Ezért kell beindítani kb két havonta egyszer hogy ne járj így, valamint télre 100-ast kell tankolni bele, az később romlik meg. Aksit tedd vissza töltőre mert indítgattad azzal lemerítetted úgy is rendesen. Addig a karburátból meg engedd le a benzint, tanból is. Önt bele újat. Előbb utóbb be kell indulnia ha eljutott a friss benzin a hengerbe... Szerintem a szívatót már ne nagyon húzd rá, max ha beindul de leáll utána adj neki szívatót. Ha nagyon sokáig nem akar pöffenni akkor próbáld meg a szívatót.
3-mas:
Hát nem is vagyok műszaki zseni. Egy éve sincs meg a motor, meghát lány létemre nem is értek hozzá annyira...de tanuló fázisban vagyok. Éppen ezért tettem fel itt a kérdést, mert még tapasztalatlan vagyok.
A motort csak 100-assal tankolom, így télre is az volt benne. Mondjuk elrakás előtt nemsokkal tankoltam vele, szóval szinte tele van tank. Felraktam tölteni az aksit. Remélem azzal elindul. Legalábbis a szervizik eljutok vele.
Az van hogyha rendesen működött mielőtt elraktad, akkor hiába viszed szervízbe ha elōtte be akarod indítani.
Egyébként tolásra próbáltad?
Nekem se nagyon akart indulni a motor, az utca végén a dombról "legurultam" vele és sikerült beindítani.
3-as vagyok. Bocs, nem tudtam hogy lány vagy,. Így tőled nem várható el olyan túlzott hozzáértés 🙂
Sikerült beindítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!