Kia - garanciális autó gumicsere (téli—> nyári, szenzoros felnik) - vihetem bárhová vagy márkaszervizbe kell vinni?
a szenzort előszeretettel barmolják szét a gumisok. szóval márkaszervízbe vinném, ott nem lesz sumákolás, ha tönkremegy.
de olcsóbban kijössz már 3 szezon alatt, ha veszel egy másik felniszettet szenzorokkal együtt
“de olcsóbban kijössz már 3 szezon alatt, ha veszel egy másik felniszettet szenzorokkal együtt”
Hol kapok 20ezerért egy teljes szenzorozott gumiszettet?
Felénk a 17"-os alufelnire pár éve 10.000Ft körül fizettem a gumisnál, mikor új gumit vettem. Kerék le, gumi le, új gumi fel, centrír, kerék vissza. Szintén szenzoros kerék, szóltam hogy vigyázzanak rá, nem is volt semmi gond.
Az autó garanciájának nem feltétele a gumicsere. Ha megnézed a szervizkönyvet, nincs benne olyan kitöltendő rész, hogy "kötelező" gumicsere, ellentétben az éves szervizekkel. Mikor vettem az autómat ráadásnak felajánlottak egy ingyenes gumicserét, mert épp aktuális volt az átszerelés, mire megjött az autó. Így márkaszervizben csinálták. Semmit nem jegyeztek be a szervizkönyvbe. Sőt, mivel nem fizettem érte, se számlát, se munkalapot nem adtak róla. Azaz semmivel nem tudom igazolni, hogy ők szerelték át. De nem is kellett.
Szóval nem kötelező márkaszervizben gumit cseréltetned, bármelyik gumishoz mehetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!