Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kellene elindítani az...

Hogy kellene elindítani az autókat?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy vezetek már jó 10 éve, de most elgondolkodtam. Azt vettem észre a dízel autónknál, hogy indításnál (pici izzítás ugye) már adom a gázfröccsöket, és úgy indítom el. Átültem egy benzinesbe, ott is így tettem, aztán eszembe jutott, hogy lehet nem kéne gázt adni, szóval elindítottam úgy is, de indítás után lefulladt. Melyik típusnál mit javasoltok?

2019. ápr. 24. 09:48
 1/10 anonim ***** válasza:
36%
Fordítva ülsz a lovon.
2019. ápr. 24. 09:58
 2/10 D. Brasco ***** válasza:
72%
Miota letezik elektronikus befecskendezés(amit egyebkent nem tegnap talaltak fel)azota nem kell gazt nyomkodni indulasnal a benzinesnek,a dízelnek meg sosem kellett........
2019. ápr. 24. 10:08
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Egyik személyautót sem úgy kell beindítani, hogy nyomkodod a gázt.
2019. ápr. 24. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Esetleg harminc-negyven éve, nagy hidegben egy karburátoros, mechanikus szivatós autónál volt értelme, ahol a gázpedál lenyomása egy nagy adag benzint nyomott még be a szívócsőbe (ezt az egyszerű dugattyús szerkezetet nevezték gyorsítószivattyúnak)

Egy mai autón, ahol a gázpedál többnyire már egy potméter, semmi értelme. Úgyis a motorvezérlő dönti el, hogy mennyire nyitja a fojtószelepet / mekkora töltést ad, a gázpedál csak egy bemenet, hogy mit is akar az, aki vezet - és indítás alatt még ne akarjon semmit.

2019. ápr. 24. 10:43
 5/10 A kérdező kommentje:

#4 jé, lehet normálisan is válaszolni.

Köszönöm.

2019. ápr. 24. 10:44
 6/10 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Mínusz 10 fokos hidegben, egy egész napos állás után, hányszor kell a gázpedált lenyomni izzítás közben, hogy biztosan beinduljon az a fránya diesel?

Gondolom így 10 év után, már biztos van annyi tapasztalatod, hogy meg tudod mondani. ;)

2019. ápr. 24. 12:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem régóta csak dízel autóim vannak és soha nem nyomkodom a gázt.

Ha kulcsos, akkor kuplung be, gyújtás ráad, kicsit várok és indítózok.

Ha kulcs nélküli, akkor csak kuplung be, megnyomom a start gombot és csinál mindent automatikusan.

A jobb lábammal nem szoktam közben semmit csinálni. Így is két másodpercen belül beindulnak a legnagyobb hidegben is több hétnyi(!) állás után is.

Nem látom értelmét mért kéne nyomkodni a gázt. Szerintem totál felesleges.

2019. ápr. 24. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt régen kellett csinálni amikor ezzel dúsították, szívatták meg hogy jóval több benzint fröcsköljön be.

Trabant, Lada , ZIL és hasonlók.

DE a dizelnek akkor se kellett mert semmit nem csinált.

2019. ápr. 24. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:

# 8 Nyilván, de ezek mechanikus karburátorral ellátott, kb 0 elektronikával rendelkező karburátoros benzines autók voltak. Ezeknél ha nyomkodtad a gázpedált, a gyorsítószivattyú a karburátoron spriccelte befelé a szívótorokba a benzint.

Egy 30 évnél fiatalabb ECU által vezérelt, pláne CR-dízelnél, hiába nyomkodod a gázpedált, semmi nem fog történni, ami előnyös az indítás szempontjából.

2019. ápr. 24. 16:23
 10/10 veterán vas ***** válasza:

#8!

Meséld már le légyszíves, hogy indításkor a kétütemű trabant porlasztó melyik berendezésével lehetett befröcskölni? ;)

2019. ápr. 25. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!