Miért mondják azt, hogy a Volvo az egyik legbiztonságosabb autó a világon?
Mi az ami ezt a tényt alátámasztja?
Vagy csak a Volvo fanatikusok mondják ezt?!
ma 23:41 vagyok
Még valamit. Férjem szerint egy Land rover is biztonságos, és akár térdig érő sárban is elvezet.. Neki Land rover discovery kocsija van.
volt egy csodálatos Volvonk, amit nem azért vettünk mert a legenda szerint a legbiztonságosabb(pont mint a testvére a SAAB)
aztán eladtuk egy olyannak, aki a biztonságára ment..nos egy év múlva oldalbakapta egy rakott teherautó, fékezés nélkül a vezetőoldali ajtóba szállt.
Azonnal meghalt a vezető, nem ért sokat a gerenda.
Amúgy tényleg kiváló védelem van az autóban.
Nekem Volvo v60 asom van, még nem "próbáltam ki" szerencsére azt, hogy ütközésnél milyen az autó, de eleve a súlya, a beépített anyagok, az, hogy milyen nehéz, minden "tömör", ugyanakkor kényelmes és " nyugodt" mindenképpen biztonságot ad! Eleve csak abba érdemes belegondolni hogy a v 60 as üres súlya 1740 kg (!), hasonló méretű autók gyakran 1200-1300 kilósak(?) csak.
De a Volvo amúgy is úttörő volt mindig is a biztonsági fejlesztések terén, utána lehet olvasni, a legújabb modellek töréstesztje pedig minden más azonos kategóriájú autónál egyértelműen jobbak, ezek pedig tudományos méréssel igazolt tények.
Ha tehetem a következő autóm is Volvo lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!