Miért mondják azt, hogy a Volvo az egyik legbiztonságosabb autó a világon?
Mi az ami ezt a tényt alátámasztja?
Vagy csak a Volvo fanatikusok mondják ezt?!
Mert az az egyik legbiztonságosabb autó.
A BMW is a világ egyik legbiztonságosabb autója... a Volkswagen is... sőt a seat, mazda, audi, chevy és a trabant is.
Tényleg a Volvo a legbiztonságosabb autó.
Baleseti statisztika alapján adják az autókra a biztonsági szavazatokat. Statisztika szerint a Volvo utasai szinte mindig életben maradnak. Körbe van szerelve légzsákokkal, karosszériája is olyan, hogy ha sérül akkor a utasai kevésbé sérüljenek.
Emellett nagyon kényelmes, és élvezet vezetni.
Amúgy a világ legbiztonságosabb autója a Rolls Royce. Mivel nem sok embernek van, így statisztikailag kevesebb baleset is történt vele.
Amúgy én nem vagyok fanatikus Volvos de tény, hogy Volvo autóm van, és élvezet a vezetése.
Azért mondják ezt, mert a Volvo élen jár az autós biztonság fejlesztésében és olyan megoldásokat vittek sorozatgyártásba amikkel megelőztek minden más gyártót.
Ma már szerencsére a gyártók között nagyon kicsi az eltérés, ma már a nem extrém baleseteket jó eséllyel minden autóban túléled. De hogy konkrét példa is legyen ne csak legendák:
itt az XC90 és az Audi Q7 összehasonlító töréstesztje. Az utascella egyiknél sem rokkan meg, mindkettő jól teljesít. Viszont a Volvo úgy alakította ki az energiaelnyelő zónáit, hogy elvezessék az autót így a lassulásra sokkal több esélyed és utad van e miatt a bent ülőket érő lassulás ( vagy negatív gyorsulás ) sokkal sokkal kisebb, mint a bunker masszív Q7-ben. Ha 100km/h-nál telibe versz egy betonelemet vagy oszlopot, akkor bár külső sérüléseid nem lesznek, az egyikben jó eséllyel leszakadnak a veséid és máj körüli pályára állnak, a másikban meg nem.
Értem, köszönöm szépen a válaszokat.
És nálatok egyébként szempont az hogy egy autó minnél biztonságosabb legyen, vagy nem és inkább a biztonságos és óvatos vezetés mellett álltok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!