A Skoda Scala miért néz ki úgy, mint egy Audi-Kia-Volvo hármas összegyúrva?
Nekem ez eddig nem tűnt fel, de most hogy írod, valóban vannak olyan elemek, amikre rá lehet fogni, hogy olyan, mint ezen vagy azon az autón.
Divat. Ha valamelyik gyártó kitalál valamit és sikeres az adott modell, tetszik az embereknek, akkor rövidesen más gyártó is elkezdi ezt. Ez nem új keletű dolog, évtizedek óta így megy az autógyártás.
Pl a csomagtér ajtón lévő széles nagy betűs márka felirat régebben a Volvókra volt jellemző. Ma már használja a Skoda, a Ford, de még a Lada is, amik most kapásból eszembe jutnak.
Saját szubjektív véleményem szerint jót tesz a Skodának, hogy más márkáktól átvesz divatelemeket. Korábban nekem a tipikusan skodás nagy függőleges bordázottságú hűtőrács, a szögletes zárójel formájú féklámpák, visszafogott külső, puritán beltér miatt nem voltak túl szimpatikusak a Skodák. (Lehet lepontozni, mert ilyen saját véleménnyel merészelek lenni.) A Scala pl már határozottan jobban tetszik, valamennyire szakít az eddigi, nekem már unalmas, skodás hagyományokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!