Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan üljek utasként gyorsasá...

Hogyan üljek utasként gyorsasági motoron?

Figyelt kérdés

Páromnak gyorsasági motorja van, Yamaha 600. Akárhogy ülök, kapaszkodok baromi kényelmetlen. Lehet valamit tenni az érdekében, hogy kicsit kényelmesebb legyen? A tankon szoktam támaszkodni, eddig ez a legkényelmesebb de kb fél óra után leszakad a kezem :D Hátul nincs kapaszkodó, így az kilőve.

Illetve csúszkálás ellen lehet tenni valamit? Próbálom a lehető legjobban megtartani magam, így nagyon minimálisan csúszok, sose csúszok rá az előttem ülőre de néha alig sikerül megtartani magam.

Lehet venni esetleg valamit, ami segít a kényelmesebb utazásban?

Nem tudom számít e, de rendes motoros bőr ruhában utazom, így nincs az, hogy a farmer miatt csúszkálnék.

2019. márc. 25. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy sport motor sohasem kényelmes...

Viszont olyan motort én még sosem láttam, amin nincs hátul kapaszkodó. Nem is értem ez hogy lehetséges. Értelem szerűen abba kellene kapaszkodnod.

2019. márc. 25. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Ember, SPORTmotor, egyiken sincs hátul kapaszkodó. Hátul kapaszkodna, az első gyorsításnál úgy repülne le a motorról, mint a golyó.

Sportmotoron úgy kell ülni, hogy a vezetőt szorosan átöleled, a tankban kapaszkodsz, keresztfogással. Lehetőleg kanyarokban együtt dőlsz a pároddal? Kényelmes e? A sportmotor soha nem lesz kényelmes, meg kell szokni.

2019. márc. 25. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nő vagy akkor könnyű dolgod van, mert átkarolod a párod és jó erősen megmarkolod a joysticket.
2019. márc. 25. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Kényelmesen? Sehogy. Ha így mentek kisebb-nagyobb túrákra, addig rágd a fülét, amíg vesz valami túrásabb motort. Nem tudom, mikori évjárat meg milyen típus, de ha valami újabb R6-os, akkor eladja, és kevesebből vesz egy Yamaha TDM900-at, ami mindenkinek kényelmes, és még le is tudja gyorsulni az R6-ot bizonyos körülmények között, illetve márkahű is marad. Vagy esetleg egy 600-as Fazer, az még inkább hasonlít gyorsaságira.

Amit semmiképp ne vegyetek, az a tankra szerelhető utasmarkolat. Hirtelen fékezésnél szenzációsan durva hasi sérüléseket tud okozni a vezetőnek.

2019. márc. 25. 21:36
 5/5 b1812567 ***** válasza:

Először is, lábbal szoríts. Ettől persze eleinte erős izomlázad lesz, de megszokod. :)

Esetleg az ülésre tenni valami tapadást segítő rátétet, vagy lecseréltetni a kárpitozást, vannak kimondottan jól tapadó megoldások. Több magyar vállalkozás is foglalkozik ilyesmivel. Egyúttal egyébként is kényelmesebbre lehet faragni az ülést.

De a motor adottságai korlátozzák a lehetőségeket. Legnagyobb előrelépést az jelentheti, ha lecserélni a párod a motort, vagy ha te is megszerzed a jogsit, és saját motorra ülsz. Látatlanban, szerintem a párod is támogatna ebben. :)

2019. ápr. 15. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!