Milyen érzés lehet egy 1000ccm/200Le-s motort vezetni, vagy utasként megtapasztalni?
Nagyon komoly erők hatnak ilyenkor az emberre, vagy az elektronikáknak köszönhetően, van is idő felfogni hogy épp mi történik?
Egy 0km-es Dacia Duster áráért jutnék hozzá, egy 3 éves modellhez, nem tartom soknak, ezért érdekel a dolog, sosem ültem ilyen erős motoron, lehet először valakivel beszélnem kéne hogy némi összegért cserébe vigyen el egy hosszabb körre, városból kifelé, ahol nagyobb tempóval érezhető lenne hogy mit is tud egy ilyen szörny.
Ez egy halálos élmény lenne számodra.
De lehet más számára is.
nagy valószínűséggel csattanás lesz a vége,vagy eldőlsz,kicsúszol.
nekem még 2008-11 közt volt egy 200-as dirtbike-om.
inkább nyomtékos volt mint lóerőben sok mert csak 15lóerő volt,áttétel végett 110-et ment,82kg volt a súlya.
pár hónapja van tervben hogy jövőre veszek egy kawasaki z1000-ret.
2008-09-es évjáratot.
953ccm,125lóerő,99,8Nm forgató nyomaték.
221kg súly.
most rakom le az A jogsit de kezdek tartani a motortól.
egy suzuki gsf600s bandittal motorozok és teljesen más mint amire számítottam.
77 lóerő,57Nm forgató nyomaték,204kg
rutinpályához a városon át én vittem a motort de kanyarokban még alig merem megdönteni.
ezeknek a nagymotoroknak a az első fék is olyan hogy két újjal kell fékezni,rá markolsz behúzod ha nincs ABS fejre is állsz.
szóval a kis 200-as 82kilós motoron nagy jampi voltam 8éve,tényleg elég profin toltam terepen,hóban minden körülményben de ezek a 200kg körüli motorok meg az ilyen teljesítményű fékek és motorok totál más.
mindent előröl kell kezdeni.
a gyorsasági meg a kb 200kilós megtankolt súlyával 200pacival kezdőként,hát.
esetleg akkor ha kb úgy mész vele mint egy 125 motorral,de ha meg akarod tapasztalni mit tud a 200ló szerintem bukás lesz belőle.
Nagyon régen motorozok, a szamárlétrát is megmásztam szép fokozatosan, így van most egy GSX-R 1000-res motorom. Nem is a legújabb, hanem 2005-ös. Azthiszem elég, ha annyit mondok, hogy 1esben ha meghúzom neki, akkor még mindig érzem azt a gyomorforgató érzést, és szinte remegek, olyan erős. Ja és közben nagyon kell kapaszkodni és koncentrálni, mert másképp lerepülsz.
Ajánlok átmenetnek egy 500 ccm körüli motort (nem feltétlenül sportgépet), muszáj tanulnod még egy ilyennel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!