Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A ha valki lízingel, az olyan...

A ha valki lízingel, az olyan mintha bérelné az autót?

Figyelt kérdés
Tehát megvan adva havi X összeg amit fizetni kell érte, és ha nem fizeti már akkor mi van? Elveszik az autót, de van ennek valami következménye a lízingelőre hogy nem fizetett?
2019. márc. 13. 21:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Elveszik,plusz van egy jelentős büntetés is. Ha lejár a lízingidő akkor visszaadod,megveszed vagy kihozol újat. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. Nekem most járt le egy 3 éves időszakom,megvettem. Kiszámolták,mennyi a fennmaradó összeg,beletettem egy "beugrót" és törlesztem a maradékot. Kihoztam egy újat is,szintén 3 évre,de ezt ha lejár visszaadom és mivel addigra kijön a hibrid változat,azt megveszem,már nem foglalkozok a lízinggel.
2019. márc. 13. 21:44
 2/12 A kérdező kommentje:

"Ha lejár a lízingidő akkor visszaadod,megveszed vagy kihozol újat"

Nos ha lejárt a lízingidő, akkor automatikusan nem az enyém az autó, ha kifizettem ? Még ezen felül is fizetni kell?

Köszönm a választ egyébként.

2019. márc. 13. 21:47
 3/12 A kérdező kommentje:

Úgy értem van egy 5 milliós autó, 84 hónap alatt kifizetem, és akkor nem az enyém?

Ez csak egy példa, lehet hogy ilyenre nincs lehetőség, de szerintem érthető:)

2019. márc. 13. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
A lízinggel nem fizetted ki, mivel az egyfajta tartós bérlet. A lejártakor van egy ún. maradvány összeg, ha azt kifizeted akkor lesz a tiéd.
2019. márc. 13. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. 84 hónap lízingidő??? 2-5 évre adják ki max. Épp az a lízing lényege,hogy a megszabott idő alatt nem fizeted ki az autót. Nekem 110ezer kr volt az autó ára,3 évet lízingeltem és most maradt 70 ezer korona belőle. 14-et beleraktam,az azon felül maradót úgy törlesztem,ahogy akarom. Persze van egy minimum összeg,de azon felül én szabályozom.
2019. márc. 13. 22:02
 6/12 A kérdező kommentje:

Mostmár értem, köszönöm szépen a segítségeket.

Egyébként jobban megéri ez szerinted mint egy hitelfelvétel, ha nagyon szeretnék egy új autót és annyira nem ragszkodok majd a megtartásához?

2019. márc. 13. 22:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Előnyök és hátrányok. Nekem nem volt beugróm egy hitelre ,így jó,hogy simán kihoztam a szalonból. Xévig nem a tied,van rá egy km-megkötésa,amit nem jó túllépni. Hitelnél azonnal a tied,de hosszabb a futamidő is,így ha valami gáz van és nem tudod fizetni,bukta. Lízingnél az adott idő alatt pl ingyen van a szervíz és a műszaki,valamint ha ellopják,törik stb kapsz másikat. Nem ennyire egyszerű,de kb :). Plusz ha nem jön be az autó,nem marad a nyakadon.
2019. márc. 13. 22:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Egy hülye kérdést még feltennék, csak új autót leht lízingelni igaz?:)
2019. márc. 13. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Vannak itt zavarok rendesen.

Lízingnél a lízingcég veszi meg az autót, a lízingbevevő csak üzembentartó.

Két fajta lízing létezik, a zártvégű és a nyíltvégű lízing. Előbbinél az utolsó részlet kifizetésével automatikusan a lízingbevevőre száll a tulajdonjog, utóbbinál lehet maradványértéket fizetni, visszaadni és kihozni egy újat, új vevőt kijelölni stb.

A futamidő maximum 72 hónap lehet, új autó esetén minimum 20 %-ot kell befizetni. Van fix és változó kamatozású, fix kamatozással általában a max. futamidő 60 hónap. A VW csoportnak van ilyen privát bérlet programja ahol 3-4 évente lehet új autóba ülni, ott van km megkötés és ingyen szerviz, de nagyon drága. A sima szalonokban elérhető lízingnél semmi ilyen nincs és olcsóbb jóval. Használt autót is lehet lízingelni, és nem közelező a CASCO sem. A hitelnél nekem jobban megérte mivel alacsonyabb volt a kamat.

Tudom mit beszélek, lízingeltem az autóm magánszemélyként és ezek a lehetőségek voltak.

2019. márc. 14. 06:10
 10/12 anonim ***** válasza:

“A futamidő maximum 72 hónap lehet,..”

Elnézést elírtam, 84 hónap lehet.

2019. márc. 14. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!