A ha valki lízingel, az olyan mintha bérelné az autót?
"Ha lejár a lízingidő akkor visszaadod,megveszed vagy kihozol újat"
Nos ha lejárt a lízingidő, akkor automatikusan nem az enyém az autó, ha kifizettem ? Még ezen felül is fizetni kell?
Köszönm a választ egyébként.
Úgy értem van egy 5 milliós autó, 84 hónap alatt kifizetem, és akkor nem az enyém?
Ez csak egy példa, lehet hogy ilyenre nincs lehetőség, de szerintem érthető:)
Mostmár értem, köszönöm szépen a segítségeket.
Egyébként jobban megéri ez szerinted mint egy hitelfelvétel, ha nagyon szeretnék egy új autót és annyira nem ragszkodok majd a megtartásához?
Vannak itt zavarok rendesen.
Lízingnél a lízingcég veszi meg az autót, a lízingbevevő csak üzembentartó.
Két fajta lízing létezik, a zártvégű és a nyíltvégű lízing. Előbbinél az utolsó részlet kifizetésével automatikusan a lízingbevevőre száll a tulajdonjog, utóbbinál lehet maradványértéket fizetni, visszaadni és kihozni egy újat, új vevőt kijelölni stb.
A futamidő maximum 72 hónap lehet, új autó esetén minimum 20 %-ot kell befizetni. Van fix és változó kamatozású, fix kamatozással általában a max. futamidő 60 hónap. A VW csoportnak van ilyen privát bérlet programja ahol 3-4 évente lehet új autóba ülni, ott van km megkötés és ingyen szerviz, de nagyon drága. A sima szalonokban elérhető lízingnél semmi ilyen nincs és olcsóbb jóval. Használt autót is lehet lízingelni, és nem közelező a CASCO sem. A hitelnél nekem jobban megérte mivel alacsonyabb volt a kamat.
Tudom mit beszélek, lízingeltem az autóm magánszemélyként és ezek a lehetőségek voltak.
“A futamidő maximum 72 hónap lehet,..”
Elnézést elírtam, 84 hónap lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!