Biztonságosabbak az SUV-k?
Ezt állítják, akartam is egy X5-öst venni 2 éve, viszont pont előtte történt az utcánktól 50m-re, hogy jött egy X5-ös, és egy ford Ka vagy valami hasonló szörnyeteg nem adta meg az elsőbbséget, és kidugta az orrát. A BMW fejtetőn végezte 20-30m-rel arrébb. A kicsin alig látszott valami.
Persze kombi mellett döntöttem ezután. Meglátásom szerint ey sedan vagy kombi max elkotorta volna a másikat, és nem szalad fel rá. Általánosságban melyik a bitonságosabb?
SUV könnyen borul, ezt még a hülye is tudja. :)
Viszont frontális ütközésnél egyértelműen a legjobb.
Adott esetben egy fejreállás biztonságosabb mert az utas nem sérül, ha be van kötve, és a mozgási energia is fokozatosan nyelődik el. Ilyen szempontból pont nem előnyös egy azonos méretű autó aminél össze gyűrődik a kaszni aztán vághatják ki az utasokat meg amputálhatják a lábát.
Dávid is legyőzte Góliátot. Ettől függetlenül az esetek 90%-ban a nagyobb fog nyerni.
Durva példának gondolj kamionra pl. Meg egy személyautóra. Kamionnak nagy a tömege, kamion nem fog olyan hirtelen lassulni egy ütközésnél. És a túléléshez pont az kell hogy ne 0.1 mp alatt állj meg 100-ról nullára.
Személy autótól erősebb a suv.
Nem csak emiatt nem vettem. A terepjárókat jobban kedvelem, de minek. Itt ahol földút van, oda úgyis tilos behajtani. (ez németország)
A hely miatt viszont jó lett volna egy nagy, de a tipikus SUV-k nem jönnek be, kompromisszum lett volna az X5, vagy X3, de mindt mondtam, csak olyan ímmel ámmal. A kombi meg jobban hasonlít vezetési érzésre a megszokott limuzinhoz. Így kombi lett.
Az lehet hogy félre is rántotta, de látszott a kicsin, hogy megnyomta az elejét, de inkább felszaladt, és nem roncsolta.
Feltehetőleg azért borult fel, mert elrántotta a sofőr a kormányt, és nem pedig azért mert ráment a kis hangya-autó orrára félig.
Biztonságosabbak, több benne az anyag. Viszont szem előtt kell tartani, hogy könnyebben borul, de nem annyival, hogy ez miatt ne érné meg venni egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!