A Volvók tényleg biztonságosabbak mint a többi autó? Vagy ez csak régen volt igaz?
Régen igaz volt, mert a 90-es évek elején elég sok okosságot fejlesztettek. Ma is baromi biztonságos autók, de már nem annyira emelkedik ki a kategóriájából, mint régen.
Tavaly viszont az S60 nagyon alakított az IIHS félátfedéses frontális tesztjén :)
A franciák? Nem szeretem a francia autókat, de a Renault emlékeim szerint az elsők közt ért el szinte minden típusával 5 csillagot.
A Volvo márkaimidzsébe tartozik a biztonság, és sokat költenek a fejlesztésére, szerintem most is az élen járnak ezen a téren.
Talán felszereltségtől is függ.
Pl egy mai német középkategóriás autó 10 légzsákkal (függöny, oldal, stb.) aktív fejtámlákkal, más egyéb elektronikával felszerelten szerintem van olyan biztonságos mint egy alap Volvo.
"Nagyjából semmit nem ér az oldallékzsákod..."
Akkor nyilván csak dísznek szerelik az autókba.
"a Renault emlékeim szerint az elsők közt ért el szinte minden típusával 5 csillagot."
Sajnos már kb. semmit nem ér az 5 csillag... Az EuroNCAP még a 2010-es swiftnek is 5*-ot adott...
SIPS?
Az mi?
És hogy működik?
Amúgy én kb 10 év körüli Volvóban gondolkodok.
(S60)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!