Mennyire igaz az a tény, hogy a Pannonia T1, T5, TLT egyhengeres,250 cm3-es motor valóban annyira megbízható/elpusztíthatatlan, mint ahogy nemrég olvastam egy cikkben? Volt/van ebben valakinek ebben személyes tapasztalata?
A sok köpködés ellen:
Nekem van t5-ös Pannoniám. 17 év használat, kb 17ezer km alatt a következő hibák voltak
-alsó hajtókar csapágy beállt (használtam ahogy megvettem, ezután a hiba után lett teljesen felujitva a blokk)
-eltört a sebességváltó visszahúzó rugója
-eltűnt a szikra egyszer!
-gyertya pipa rugója eltört, leesett a pipa
-fékbovden elszakadt
-megállt a km óra számlálója
-elrepedt a világító tekercs kivezetése nem volt világítás.
Csak a hajtókar és a szikra eltűnés esetében kellett haza szállítani.
Az igaz hogy tiszteletben tartom a korát és nem hajtom agyon.
Ez annyira rossz motor lenne?
Sok Pannóniás gyűlt itt össze! Többen közülük már láttak közelről Pannónia motort, van akinek csak a szomszédja. Sőt biztosan van ki sokat olvasott róla és sztorikban kissé kiszinezve hallott.Páran emiatt gépjárműteknikusi oklevelet is előlegeznek maguknak, nagy motoros múlttal . 60-70 éves konstrukcióról van szó,sőt akkoriban nem szartak be gyertya cserénél. Ha lerobbant, nem késtem el a világ megmentéséről. És amit sok farok nem tud elképzelni sem, szinte azonnal megálltak autóval motorral segiteni. Hazatolni sohasem kellett. És szinte minden hibáját (voltak-vannak hibái) jó előre jelezte. A többséghez soha nem nyúlt szakavatott kéz, célszerszám szakértelem és mindennemű műhely higiénia nélkül próbálták minél olcsóbban útra birni.Mai motorhoz hasonlítani,felér egy elmeorvosi szakvéleménnyel.A magyar múlt és a már nem létező magyar gépjárműgyártás szemrevaló darabja. De hát elnézést a fenti sorokért hogy nem tipikus magyarként reagáltam - ami magyar szarjuk szapuljuk- de 27 évig télen nyáron Pannóniával jártam munkába.
Igy az vesse rá az első követ aki tudja az igazát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!