Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire igaz az a tény, hogy...

Mennyire igaz az a tény, hogy a Pannonia T1, T5, TLT egyhengeres,250 cm3-es motor valóban annyira megbízható/elpusztíthatatlan, mint ahogy nemrég olvastam egy cikkben? Volt/van ebben valakinek ebben személyes tapasztalata?

Figyelt kérdés
Tényleg elfogadható az a dolog, hogy ha az ember kicsit foglalkozik, esetleg felújít egy ilyen blokkot akár egy 50 éves jármű esetében, akkor az (motor) akár napi használatra is alkalmas lehet különösebb meghibásodás nélkül?

2019. márc. 10. 21:09
1 2
 11/12 Nyakasparasztgazda ***** válasza:

A sok köpködés ellen:

Nekem van t5-ös Pannoniám. 17 év használat, kb 17ezer km alatt a következő hibák voltak

-alsó hajtókar csapágy beállt (használtam ahogy megvettem, ezután a hiba után lett teljesen felujitva a blokk)

-eltört a sebességváltó visszahúzó rugója

-eltűnt a szikra egyszer!

-gyertya pipa rugója eltört, leesett a pipa

-fékbovden elszakadt

-megállt a km óra számlálója

-elrepedt a világító tekercs kivezetése nem volt világítás.

Csak a hajtókar és a szikra eltűnés esetében kellett haza szállítani.

Az igaz hogy tiszteletben tartom a korát és nem hajtom agyon.

Ez annyira rossz motor lenne?

2019. júl. 30. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Sok Pannóniás gyűlt itt össze! Többen közülük már láttak közelről Pannónia motort, van akinek csak a szomszédja. Sőt biztosan van ki sokat olvasott róla és sztorikban kissé kiszinezve hallott.Páran emiatt gépjárműteknikusi oklevelet is előlegeznek maguknak, nagy motoros múlttal . 60-70 éves konstrukcióról van szó,sőt akkoriban nem szartak be gyertya cserénél. Ha lerobbant, nem késtem el a világ megmentéséről. És amit sok farok nem tud elképzelni sem, szinte azonnal megálltak autóval motorral segiteni. Hazatolni sohasem kellett. És szinte minden hibáját (voltak-vannak hibái) jó előre jelezte. A többséghez soha nem nyúlt szakavatott kéz, célszerszám szakértelem és mindennemű műhely higiénia nélkül próbálták minél olcsóbban útra birni.Mai motorhoz hasonlítani,felér egy elmeorvosi szakvéleménnyel.A magyar múlt és a már nem létező magyar gépjárműgyártás szemrevaló darabja. De hát elnézést a fenti sorokért hogy nem tipikus magyarként reagáltam - ami magyar szarjuk szapuljuk- de 27 évig télen nyáron Pannóniával jártam munkába.

Igy az vesse rá az első követ aki tudja az igazát.

2020. jún. 11. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!