Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlásnál sok...

Használt autó vásárlásnál sok tulaj mennyire okozhat gondot?

Figyelt kérdés
Már a lehasználtságot illetve. Nézegetek autókat (2002-2004-es évjárat), és van egy-két autó ami soktulajos, pl. 2002-es Opel Vectra 1.6 7 tulajjal. Mennyire kell tartani az ilyen autóktól? Kézről kézre ment a kocsi, mert szar, vagy mi van ilyenkor?
2019. febr. 24. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Akkor nincs baj, ha volt javítva közben. Meg lehet egy betegágy is, Opelről nem nehéz elképzelni. És lehet nem tetszett a tulajoknak, miegymás oka.
2019. febr. 24. 20:52
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Ha tippelni kellene akkor az lenne a tippem,hogy csak a baj van az autóval és mindenki szépen passzolta inkább tovább,hogy más szívjon
2019. febr. 24. 20:53
 3/9 anonim válasza:

Az esetek többségében kerüld el ezeket a gépeket!

Én 1X vettem 4 tulajos autót, igaz, ott apuka volt az 1. tulaj, majd halála után a másik 3 tulaj a 3 gyereke. Na így vehetsz te is fosás nélkül.

2019. febr. 24. 20:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha 2-3 évente gazdát cserél egy autó, az túl sok jót nem jelenthet. Persze így látatlanban nehéz megállapítani.
2019. febr. 24. 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom a tulajok számát az új lekérdezőből derítetted ki.

Nos, 2012-ben egy akkor 6 éves autót vettem. A lekérdező szerint én vagyok a 6. tulaj, miközben gyakorlatilag a 2. gazdája vagyok. Hogy lehetséges ez? Kicsit utánanaéztem, mert engem is érdekelt a dolog.

Nem, nem cserélt az autó évente gazdát. És nem is "betegágy". 7 éve használom hibamentesen.

A történet úgy kezdődik, hogy cég vásárolta meg az autót, pontosabban lízingelte. Így:

1. tulaj a kereskedés, ahonnan vették az autót.

2. tulaj a bank.

3. tulaj a cég.

4. tulaj a cég alkalmazottja, akinek gyakorlatilag 0km-es korától saját használatú céges autója volt. Aztán megvette a cégtől saját autónak. Ő gyakorlatilag az első gazdája az autónak.

5. tulaj a kereskedő, aki eladásra megvette az eslő gazdától az autót. Kb 3 hétig volt a nevén, mert aztán átkerült hozzám.

6. tulaj: én. Azaz a máodik használója, dazdája vagyok az autónak, miközben papíron a 6. tulaj vagyok.

2019. febr. 25. 08:42
 6/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
63%

Valóban kicsit zavaró lehet a sok tulajdonos, de az én autómnak is elvielg 6 tualjdonosa volt. Csak "nálam" van 3: a kereskedés, ahonnan vettem, a bank, amelyiknek a segítségével lízingeltem, és én.

Egyébként továbbra is az állapota számít. Sem a km, sem más nem annyira fontos. Az állapotba beletartozik az is, hogy mennyire van lehasználva. Egyetlen tulajdonos is tönkre tud tenni egy autót 1000km alatt is, meg 6 tulajdonos is tudja óvni 300 000+km-en keresztül is.

2019. febr. 25. 08:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg nem egyöntetű. Nekünk az egyik autónknál a 9. gazdái vagyunk mint kiderült, de mivel motort cseréltek benne még azelőtt, hogy hozzánk került volna így "szinte új", csak a kabátja nem.
2019. febr. 25. 09:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Ez mondjuk érdekes. A bank, kereskedő csak közvetít, miért lenne mint tulaj bejegyezve? Van 1-2 új kocsi a családban, amit hitelre vettek kereskedésből újonnan, és csak 1 tulaj van a lekérdező szerint.
2019. febr. 25. 18:14
 9/9 Koplárovics Béci ***** válasza:

"A bank, kereskedő csak közvetít, miért lenne mint tulaj bejegyezve?"

A bank azért, mert lízing (nem hitel!) esetében a tulajdonos a bank, te pedig az üzembentartó vagy. Így a banknak kisebb a kockázata (mivel az autó tulajdonjoga az övé), eztért alacsonyabb kamattal ad neked kölcsön. A kereskedő meg azért tulaj, mert ugyan nem kell neki átírnia és illetéket fizetnie, ha bejegyzett kereskedő, de az autó az ő nevére kerül (ahol nem, ott már alapból feltételezhető simli - nem feltétlen van, mert például lehet bizományos értékesítésre is nála az autó).

2019. febr. 25. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!